Economie

Când va circula metroul în Drumul Taberei. Metrorex vine cu precizări


Reprezentanţii Metrorex au anunţat că sunt în desfăşurare procedurile pentru punerea în funcţie a magistralei M5 de metrou Drumul Taberei. Ele constă în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii. Metrorex va asigura cu 900 de angajaţi exploatarea circulaţia şi mentenanţa în 3 schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor.

„Metrorex face următoarele precizări cu privire la deschiderea circulaţiei pe magistrala de metrou M5 Drumul Taberei, după recepţia la terminarea lucrărilor:

⁃ sunt în desfăşurare proceduri referitoare la punerea în funcţie. Acestea constau în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalaţiile de siguranţa circulaţiei şi informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis şi comunicaţii.

⁃ se face predarea-primirea spaţiilor de la constructor la echipele Metrorex care vor asigura cu cei 900 de angajaţi exploatarea circulaţia şi mentenanţa în 3 schimburi pentru toate specialităţile, inclusiv serviciul comercial şi cel de conducere a trenurilor.

⁃ O altă activitate necesară constă în predarea obiectivelor de pază pe staţii şi interstaţii, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex.

⁃ De asemenea se predau toate spaţiile publice de la firmele de curăţenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.

⁃ Pentru deschidere ultima activitate constă în înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou pentru circulaţia cu călători.

⁃ Configurarea sistemului de taxare permite accesul cu numerar şi card bancar la turnicheti. Sunt realizate operaţiunile de transport valori şi alimentare a casieriilor şi a automatelor de vânzare AVC cu titluri de transport şi numerar pentru vânzare. Totodată se realizează atât prin sistemele de alarmare la efracţie cât şi cu personal, protecţia valorilor în fiecare staţie. POS-urile sunt achiziţionate de către banca care asigură suportul tehnic şi sunt în proces de configurare astfel încât să fie disponibilă şi vanzarea pe lângă numerar şi cu card bancar la casierie. La automatele de vândut cartele se poate achita cu numerar. Achitarea cu card bancar urmează să se implementeze cât mai curând posibil împreună cu banca suport. Este necesar a se realiza o soluţie de comunicaţie stabilă care presupune atat configurarea cât şi instalarea unor echipamente şi chei de criptare.

Metrorex este preocupată şi de asigurarea semnalului GSM in scopul asigurării facilităţilor şi confortului pe care acest serviciu îl oferă tuturor utilizatorilor. Astfel, în aceasta perioadă, operatorii de telefonie mobilă au finalizat instalarea reţelelor de comunicaţii în subteran şi execută ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optimă privind semnalul de comunicaţie voce şi date pentru călătorii metroului”, arată un comunicat de presă al companiei preluat de news.ro.

Şi premierul Ludovic Orban a declarat, duminică în judeţul Călăraşi, că a fost semnat procesul verbal pentru recepţia lucrărilor la metroul din Drumul Taberei, iar zilele următoare se fac ultimele pregătiri, astfel încât să poată fi dat în circulaţie săptămâna viitoare magistala M5.

Alte știri de interes

Un nou decret al lui Trump privind ieftinirea medicamentelor în SUA afectează pe bursă mari companii europene

Saghin Cristian

Normele UE scumpesc polița RCA. Avertismentul unui specialist

Saghin Cristian

Românii din diaspora trimit cu 25% mai mulţi bani în ţară pentru începutul noului an şcolar

Mihnea Tudor

Florin Cîțu: PNL a scos Romania din topul rușinii în UE. Ce informații noi a dezvăluit

Mihnea Tudor

BCR primeşte cereri pentru programul Noua Casă. Credite totale de peste 900 milioane de lei

Mihnea Tudor

Leul a scăzut miercuri, 9 septembrie, la un nou minim istoric

Mihnea Tudor

Guvernul Johnson ameninţă să nu pună în aplicare tratatul retragerii Marii Britaniii din UE

Mihnea Tudor

Ministrul rus al energiei estimează o redresare lentă a prețului petrolului în 2021

Saghin Cristian

Fiat Chrysler a prezentat noua familie de SUV-uri Jeep Wagoneer şi Grand Wagoneer

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »