Parlament, președinție

Când va fi votată moțiunea de cenzură depusă astăzi? Termen surpriză

Partidul Social Democrat a depus astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în care social democrații critică guvernarea PNL pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și reproșează liberalilor situația finanțelor publice. Moțiunea ar urma să fie citită în această săptămână, cel mai probabil joi, însă votul prin care Guvernul Orban ar putea fi demis va fi programat abia în septembrie, susțin surse din partid, pentru Digi24.ro.

”Au fost discuții despre data de 7 septembrie. Miercuri vom avea o ședință CEx și vom stabili exact”, susțin sursele citate.

Așadar, moțiunea depusă astăzi de PSD va fi votată abia peste 3 săptămâni. De altfel, social democrații încearcă astfel să evite eventuale probleme de neconstituționalitate, pentru că în Constituție se menționează că moțiunea de cenzură poate fi inițiată o singură dată pe sesiune parlamentară.

Reacția lui Orban

Interpretarea liberalilor este că în sesiune extraordinară, situație în care se află acum Parlamentul, nu poate fi adoptată o moțiune de cenzură la adresa Guvernului.

Chiar prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că i se pare „absurd” momentul depunerii moțiunii, argumentând că ”nicio moțiune de cenzură, în ultimii 30 de ani, nu a fost depusă în vacanța parlamentară”.

”Și-au pierdut complet busola, nu mai sunt în stare să citească Constituția”, a declarat Ludovic Orban.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »