Când va fi votată moțiunea de cenzură depusă astăzi? Termen surpriză

Partidul Social Democrat a depus astăzi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, în care social democrații critică guvernarea PNL pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și reproșează liberalilor situația finanțelor publice. Moțiunea ar urma să fie citită în această săptămână, cel mai probabil joi, însă votul prin care Guvernul Orban ar putea fi demis va fi programat abia în septembrie, susțin surse din partid, pentru Digi24.ro.

”Au fost discuții despre data de 7 septembrie. Miercuri vom avea o ședință CEx și vom stabili exact”, susțin sursele citate.

Așadar, moțiunea depusă astăzi de PSD va fi votată abia peste 3 săptămâni. De altfel, social democrații încearcă astfel să evite eventuale probleme de neconstituționalitate, pentru că în Constituție se menționează că moțiunea de cenzură poate fi inițiată o singură dată pe sesiune parlamentară.

Reacția lui Orban

Interpretarea liberalilor este că în sesiune extraordinară, situație în care se află acum Parlamentul, nu poate fi adoptată o moțiune de cenzură la adresa Guvernului.

Chiar prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că i se pare „absurd” momentul depunerii moțiunii, argumentând că ”nicio moțiune de cenzură, în ultimii 30 de ani, nu a fost depusă în vacanța parlamentară”.

”Și-au pierdut complet busola, nu mai sunt în stare să citească Constituția”, a declarat Ludovic Orban.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand va fi votata motiuneamotiune de cenzura guvern orbanmotiune de cenzura psdvot motiune de cenzura
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes