Când va recunoaşte Guvernul României eşecul usturător al „revoluţiei fiscale“?

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, să recunoască, în numele Guvernului României, eșecul usturător al „Revoluției fiscale“.


Acest fapt este consfințit de cifrele oficiale privind deficitul bugetar înregistrat pe primele două luni ale anului 2018, precum și de faptul că veniturile colectate la bugetul de stat au rămas la un nivel redus, în ciuda faptului că România traversează, fie și doar statistic, o perioadă fastă din punct de vedere economic.

„Săptămâna trecută a marcat un moment al adevărului deloc surprinzător: deficitul bugetar înregistrat pe primele două luni ale anului consfinţeşte eşecul «revoluţiei fiscale» lansată de predecesorul dumneavoastră, Ionuţ Mişa. Ca recompensă pentru acest dezastru a primit funcţia de preşedinte al ANAF, concomitent cu devoalarea cifrelor privind execuţia bugetară. Rând pe rând, adevărurile simple nu mai pot fi ascunse sub propagandă: preţurile la energie vor continua să crească după 1 aprilie, contribuţia netă a cetăţenilor la pilonul II de pensii s-a micşorat în mod dramatic, inflaţia galopantă reduce în mod real veniturile românilor lună de lună, transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a dat numai pe jumătate rezultatele scontate“, declară deputatul PNL Dumitru Oprea în documentul înaintat Ministrului de Finanțe.

Parlamentarul ieșean îi solicită ministrului Eugen Orlando Teodorovici să precizeze când va recunoaşte Guvernul României că revoluţia fiscală este un eșec și principala cauză a scăderii nivelului de colectare a taxelor şi impozitelor la bugetul central şi al administraţiilor publice locale. Totodată, Dumitru Oprea cere garanții că executivul va prezenta transparent informațiile despre noile împrumuturi pe care le va contracta pentru a acoperi găurile bugetare create de „revoluţia fiscală“.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Deputatul PNL Dumitru Oprea Eugen Eugen Orlando Teodorovici Ministrul Finanțelor Publice Orlando Revoluția fiscala Teodorovici
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes