Capitala Kiev a rezistat atacurilor lansate de ruşi, după o noapte de lupte dure

Capitala Kiev a rezistat atacurilor lansate de ruşi, după o noapte de lupte dure. Sursa foto: captura video
Capitala Kiev a rezistat atacurilor lansate de ruşi, după o noapte de lupte dure. Sursa foto: captura video

Capitala Kiev a rezistat unei nopţi de foc, după ce forţele ruse au lansat atacuri cu rachete din trei puncte ale oraşului şi au încercat să pună stăpânire pe instituţiile vitale. La Harkov, o coloană de zeci de vehicule ale trupelor speciale cecene a fost anihilată de ucraineni.

Încă o noapte grea de război a trecut peste Ucraina. A fost cel mai puternic asalt al ruşilor împotriva ucrainenilor de până acum, însă aceştia rezista în continuare eroic. La începutul celei de-a patra zile, rușii au lovit cu toată puterea în cele mai mari două oraşe din Ucraina: Kiev şi Harkov, acolo unde, aproape toată noaptea a fost oprit curentul.

“Noaptea trecută a fost dură, noi tacuri, noi bombardamente în cartierele locuite, asupra infrastructurilor civile. Nu există nimic astăzi pe care ocupantul să nu considere o ţintă legitimă”, a spus Volodimir Zelenski într-un videoclip difuzat pe reţelel de socializare.

“Vasilkov, Kiev, Cernigău, Sumî, Harkov şi multe alte oraşe trăiesc în condiţii pe care nu le-am văzut pe teritoriul nostru (…) de la al Doilea Război Mondial”, a subliniat preşedintele ucrainean

Liderul ucrainean a transmis că forțele de ocupație rusești “atacă zonele civile”, unde nu există infrastructură militară.

Zelenksi a spus că forțele “atacă totul”, inclusiv ambulanțele.

Ruşii au bombardat şi un depozit de combustibil din Vasylkiv, oraș aflat la sud-vest de Kiev, aproape de bază aeriană Vasylkiv.

Imaginile postate în social media arata o flacără imensă care a luminat cerul, iar în numeroase clipuri video au fost surprinse numeroase alte explozii mai mici. Din această cauză, administrația din Kiev a făcut apel către cetățeni să-și închidă bine ferestrele, din cauza vântului care transportă fum și substanțe toxice spre capitală.

”72 de ore de rezistență! Lumea nu a crezut. Lumea s-a îndoit. Dar noi nu am stat pur și simplu, ci am continuat cu încredere să luptăm cu ocupantul rus! Am arătat lumii – nu vă fie frică de Rusia, fiți puternici și respingeți-o! Sprijinul pentru Ucraina trebuie să fie mai puternic! Siguranța voastră depinde de noi!, a fost mesajul de încurajare pentru cetățeni al ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov.

Duminică diminața, Kievul se află sub controlul forțelor militare și de apărare teritorială ucrainene, potrivit autorităților ucrainene

Mykola Povoroznyk, primul adjunct al șefului administrației de stat a orașului Kiev, a declarat că în cursul nopții au avut loc câteva ciocniri cu sabotori ruși.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac kievkievlupte kievrezistenta kievucraina
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes