Capsula Dragon s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Space X și NASA au reușit conectarea Capsulei Crew Dragon la Staţia Spaţială Internaţională în urma lansării de ieri., iar astronautii Doug Hurley şi Bob Behnken, care s-au conectat fără probleme au mulţumit echipei.

Duminică, SpaceX a finalizat prima parte a zborului său istoric către Stația Spațială Internațională, când capsula spațială Dragon s-a conectat cu succes de laboratorul de orbitare, la 10:16 am, cu câteva minute mai devreme decât era planificat.

Înainte de a deschide trapa și de a intra în stație, astronauții NASA Bob Behnken și Doug Hurley au făcut o serie de verificări legate de presiune pentru a fi în siguranţă. Apoi s-au alăturat colegului astronaut NASA Chris Cassidy și a celor doi cosmonauți ruși aflaţi la bordul stației.

Sâmbăătă, veteranii astronauţi Bob Behnken și Doug Hurley s-au lansat în spațiu racheta Dragon 9 produsă de SpaceX, a lui Elon Musk, devenind primii astronauți ai NASA care s-au îndreptat către Stația Spațială Internațională. Lansarea s-a făcut din Florida, după nouă ani de pauză.

VIDEO

https://www.facebook.com/SpaceXdaily/videos/256801205733352/

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astronauti americani dragon conectare space x zbor statia apatiala internationala
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes