International Recomandate

CARANTINĂ generală în Franța. Macron anunță revenirea la restricțiile din primăvară

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a ţinut miercuri seara o declaraţie de presă în care a anunţat un lockdown total în ţară, începând de vineri.

Emmanuel Macron le-a comunicat francezilor noile măsuri, în contextul creşterii numărului de cazuri de infecţii cu Covid-19 în Franţa. „Al doilea val de coronavirus pare să fie mai rău decât primul”, a anunţat preşedintele.

Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Începând cu ziua de vineri, se intră în regim de lockdown parțial pe tot teritoriul Franței. Școlile, colegiile și liceele rămân deschise, dar se vor întări măsurile de protecție.

Barurile și restaurantele se închid, însă lucrătorii din serviciile publice își vor menține activitatea, precum și cei care nu pot lucra de la distanță. Călătoriile în interiorul țării vor fi posibile, dar granițele rămân închise pentru cei care doresc să intre, în afara cetățenilor francezi.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai mortal decât primul”.

Se iau noi măsuri împotriva pandemiei de coronavirus peste tot în Europa: Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare.

Alte știri de interes

Orban: Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD se sinucide. PSD a ţinut România pe loc

Saghin Cristian

Şeful Statului Major al Apărării testat pozitiv la COVID-19. Ministrul Nicolae Ciucă a intrat în izolare la sediul Ministerului, urmând a fi retestat

Mihnea Tudor

Ludovic Orban versus ÎPS Teodosie: Sfatul meu sincer…

Saghin Cristian

Legea care aduce modificări Codului penal, promulgată de Klaus Iohannis

Saghin Cristian

Germania prelungeşte restricţiile impuse în lupta împotriva covid-19 până la începutul lui ianuarie

Mihnea Tudor

De Ziua Sfântului Andrei, Crucea de pe Caraiman va fi resfințită

Mihnea Tudor

Michael Flynn, grațiat de Donald Trump

Mihnea Tudor

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Tara nu arde atunci când se piaptana babele, ci atunci când gâștele se îndoapă singure

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »