CARANTINĂ generală în Franța. Macron anunță revenirea la restricțiile din primăvară

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a ţinut miercuri seara o declaraţie de presă în care a anunţat un lockdown total în ţară, începând de vineri.

Emmanuel Macron le-a comunicat francezilor noile măsuri, în contextul creşterii numărului de cazuri de infecţii cu Covid-19 în Franţa. “Al doilea val de coronavirus pare să fie mai rău decât primul”, a anunţat preşedintele.

Afacerile non-esențiale vor fi închise, dar școlile vor rămâne deschise timp de patru săptămâni. Începând cu ziua de vineri, se intră în regim de lockdown parțial pe tot teritoriul Franței. Școlile, colegiile și liceele rămân deschise, dar se vor întări măsurile de protecție.

Barurile și restaurantele se închid, însă lucrătorii din serviciile publice își vor menține activitatea, precum și cei care nu pot lucra de la distanță. Călătoriile în interiorul țării vor fi posibile, dar granițele rămân închise pentru cei care doresc să intre, în afara cetățenilor francezi.

„Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai mortal decât primul”.

Se iau noi măsuri împotriva pandemiei de coronavirus peste tot în Europa: Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

carantina generala carantina generala franta coronavirus franta lockdown macron carantina covid
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes