Cărbunaru anunță că vor fi discuţii între premier şi ministrul Educaţiei pe tema acuzaţiilor de plagiat

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat, joi, în legătură cu acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei, că premierul Nicolae Ciucă urmează să aibă discuţii cu Sorin Cîmpeanu, după care vor fi oferite mai multe detalii.

“Ministerul Educaţiei, domnul ministru au prezentat în ultimele zile o serie de clarificări. După cum ştiţi, premierul Nicolae Ciucă s-a întors în urmă cu doar câteva ore din vizita pe care a făcut-o în Japonia, (…) ca atare, în perioada următoare, cu siguranţă, că vor fi purtate discuţii pe această temă la nivelul Guvernului şi vom reveni cu detalii”, a afirmat Cărbunaru, întrebat după şedinţa Executivului despre ancheta jurnalistei Emilia Şercan care îl vizează pe ministrul Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă acest subiect a fost discutat în şedinţa de Guvern de joi sau în coaliţie, Cărbunaru a spus: “În şedinţa de Guvern de astăzi s-a discutat ceea ce a fost anunţat public ca fiind pe agendă, iar în privinţa coaliţiei nu am elemente pe care să vi le pot prezenta”.

“Vor fi discuţii pe această temă între premier şi domnul ministru. (…) După cum vă spuneam, va fi o discuţie purtată pe această temă şi, după ce vor fi derulate aceste proceduri, vom fi în măsură să oferim mai multe detalii”, a adăugat Dan Cărbunaru.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi “însuşit fraudulos şi paternitatea” mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Ulterior, Cîmpeanu a afirmat că “obiectivul principal” al acuzaţiilor de plagiat la adresa lui îl reprezintă ‘blocarea legilor Educaţiei’.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

discutii ciuca cimpeanu plagiat cimpeanu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes