Recomandate Special

Cariera deputatei PSD Dobrică, legată de cea a lui Ciolacu, fost angajat al tatălui ei, cel care l-a băgat în închisoare pe Zgonea

Valeriu Nicolae, scriitor și activist pentru drepturile omului, a analizat peste 80 de CV-uri de deputați de la PNL și PSD. Concluzia: ”cele ale tinerilor parlamentari sunt sinistre, celelalte sunt, în zdrobitoarea lor majoritate, niște mizerii”. Într-un articol din Libertatea, Valeriu Nicolae, care a fost și fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, prezintă legăturile strânse dintre Marcel Ciolacu și deputata PSD Ionela Dobrică.

Nicolae publică zilnic, pe pagină să de Facebook, detalii din CV-urile parlamentarilor. Așa a găsit legătura strânsă dintre tatăl Ionelei Dobrică, cel care a făcut afaceri de amploare cu Primăria Buzău în perioada în care Ciolacu era viceprimar, și actualul lider interimar PSD. De asemenea, tot tatăl Ionelei Dobrică este cel care l-a mituit pe Valeriu Zgonea să o angajeze la stat pe actuală deputată.

Relația dintre Ciolacu și Dobrică reprezintă un nou exemplu despre relațiile corupte dintre mediul politic și cel de afaceri, după cum relevă articolul din Libertatea al lui Valeriu Nicolae:

”Domnișoară Dobrică este, pe hârtie, un mare succes al Tineretului Social Democrat. O buzoiancă tânără, cu o carieră meritorie, care ajunge în Parlament la 27 de ani. O analiză un pic mai aprofundată a CV-ului Ionelei (Oana) Viorela Dobrică demonstrează însă că PSD-ul sfidează oamenii cu un tupeu demn de o organizație mafiotă.

Oana Dobrică devine în octombrie 2016 șefa Tineretului Social Democrat la Buzău. Șeful PSD-ului, domnul Ciolacu, declara următoarele: “O susțîn pe Oana pentru implicarea ei în politică; o știu de vreo zece ani în partid (n.r. – adică de la 17 ani), am fost cu ea în comune, în teritoriu și am știut că mă pot baza pe ea să o trimit și la ședințe la București. A confirmat, luând-o de jos în interiorul partidului, a confirmat și la locul ei de muncă, în cadrul Ministerului Comunicațiilor, și nu am niciun regret că astăzi va candida la funcția de președinte”.

Două luni mai târziu, domnișoară Dobrică este deputata în Parlamentul României. Oana este – coincidență, desigur – fiica unui consilier județean de la Buzău, domnul Dumitru Dobrică.

Domnișoara este un elev mediocru la un liceu din Buzău. Tot în liceu este lovită de duhul salvării țării PSD-iste. Se duce că orice geniu la o facultate competitivă. Facultatea de Drumuri și Poduri, unde competiția în anul ei este acerbă cu 67 de înscriși pe 145 de locuri. Se înscrie în PSD în anul de glorie 2007. De ce an de glorie? Pentru că domnul Ciolacu (conform CV-ului sau a fost șomer până la 37 de ani) în 2007 are singură slujba care arată accceptabil în CV. Singura funcție executivă, de manager, pe care o deține pentru 13 luni din 2007, e la o firma mărișoară, Urbis (deținută de Dumitru Dobrică).

Firma primește mai multe contracte de la primărie și subcontracteaza firma domnului Dobrică, că așa lovește norocul în PSD. Curtea de Conturi susține că 4,83 milioane sunt prejudiciul făcut de firma domnului Dobrică din contractele pasate de domnul Ciolacu. Din 2008 până în 2012, atât domnul Ciolacu, cât și domnul Dobrică ocupă funcții importante în administrația publică a Buzăului. Între 2007 și 2012, perioada când Ciolacu este director la URBIS și apoi viceprimar, firma primește 138 de milioane în contracte de la primărie. Cinste și social democrație!

Între timp, la 23 de ani, domnișoară Dobrică termină Facultatea de Inginerie Civilă. Că orice tânăr de geniu, devine direct consilieră, fără nici un fel de experiență, la unul dintre cele mai sinistre personaje care au lucrat la stat. Lucrează în cabinetul domnului Daniel Tudor, cel mai bine plătit bugetar, cu un salariu estimat în jur de 20.000 de euro la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Tudor a terminat facultatea la 17 ani, după ce a terminat liceul și are un CV foarte straniu. În timpul comuniștilor, că orice român cinstit, lucrează în Belgia. Este acuzat de CNSAS de colaborare cu Securitatea. Arestat de DNA.

La 24 de ani devine președinte! După numai patru luni, Ionela este numită, la 24 de ani și cu zero experiență în domeniu, președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională. O instituție cu 140 de posturi care gestionează e-guvernarea și două sisteme foarte importante pentru achiziții publice și de eliberare a autorităților de transport.

Numirea ei îl bagă în pușcărie pe fostul șef al Parlamentului, PSD-istul Valeriu Zgonea, pentru mită primită de la Dumitru Dobrică, tatăl domniei sale. Oana este președinte pentru 7 luni și apoi, că orice personaj de poveste care învață într-o luna cât alții într-un an, este subsecretar de stat la Ministerul Comunicațiilor. După 11 luni de muncă intensă se dedică iarăși studiului, studiază Diplomația la altă catastrofă, Institutul Diplomatic Român.

Firma tatălui își mărește activitatea de vreo trei ori cu vreo 7 milioane în această perioada. Imediat ce față nu mai e la butoane, cifra de afaceri scade cu 4 milioane. Nu doar PSD procedează așa La 27 de ani, cu o experiență totală numai în sinecuri de partid de 25 de luni, devine – desigur, meritat – parlamentară. Este vicepreședintă la Comisia pentru tehnologia informației și comunicaților și secretara Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Parlamentului României. Cazul domnișoarei Dobrică este într-un mod înfricoșător normă și nu excepția felului în care tinerii ajung în Parlament. Și nu, nu e vorba numai de PSD”, scrie Valeriu Nicolae.

Alte știri de interes

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de porocuror şef DIICOT

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »