Lifestyle

Carnea de porc are cele mai puţine chimicale din comerţ

Se spune că putem mânca liniştiţi carne de porc cu condiţia să nu fim cardiaci, să nu fie grasă şi să nu se întâmple zilnic.


În „folclorul online” circulă teorii potrivit cărora carnea de porc este mai dăunătoare şi că soluţia ar fi să alegem variante mai „uşoare“, cum ar fi puiul sau curcanul. Nutriţioniştii, pe de altă parte, spun că putem mânca liniştiţi carne de porc.

„Dacă avem gospodărie sau cumpărăm carne direct de la ţărani şi ştim cum au fost crescute animalele, atunci orice fel de carne este bună. Dacă ne aprovizionăm din comerţ, cum face majoritatea oamenilor, atunci din punctul meu de vedere porcul este o alegere bună, deoarece este carnea cu cele mai puţine chimicale. Puii şi curcanii care se vând în comerţ sunt trataţi cu hormomi pentru a creşte repede, iar în carnea de vită au descoperite de mai multe ori antibiotice. În concluzie, porcul este mai curat, dar asta nu înseamnă că trebuie să mâncăm zilnic carne de porc“, spune nutriţionistul Eva Iorţan.

Alte teorii populare susţin că ne îngrăşăm mai repede dacă mâncăm carne de porc. Nutriţioniştii spun că nu este chiar aşa.

„Dacă alegem carne de porc mai slabă, cum este muşchiul, nu ne vom îngrăşa. În plus, carnea de porc este mai săţioasă, ne săturăm mai repede şi vom mânca mai puţină decât dacă alegem pui sau vită. Muşchiul de porc nu are mai multe calorii decât pieptul de curcan sau o pulpă de pui“, mai spune nutriţionistul.

„Carnea de porc slabă se digeră la fel ca şi vita sau curcanul. Mulţi părinţi evită să le dea copiilor carne de porc din acest motiv. Nu este adevărat. Organismul poate digera fără probleme carnea de porc. Importantă este să nu mâncăm foarte multă şi seara târziu, la fel ca orice altă masă“, mai spune specialistul. Bună pentru imunitate Carnea de porc şi chiar o bucăţică de slănină sunt recomandate în sezonul rece.

„Carnea de porc conţine multe proteine care ajută organismul. Este adevărat că are şi mult colesterol rău. De aceea trebuie moderaţie. O friptură de două ori pe săptămână. În schimb carnea de porc are antioxidanţi care ajută imunitatea în sezonul rece, sistemul nervos, elasticitatea pielii, dar şi o bună funcţionare a creierului. Carnea de porc conţine vitaminele B 6 şi B12. Persoanele sănătoase pot consuma fără probleme carne de porc“.

Alte știri de interes

James Cameron a încheiat filmările pentru „Avatar 2”

Gloria Pascu

O parte din acţiunea filmului Fast & Furious 9 va avea loc în spaţiu – VIDEO

Gloria Pascu

Jerusalema Challenge aduce ” bucurie și speranță” la un spital din Sibiu – VIDEO

Gloria Pascu

Încă o vedetă Antena 1 infectată cu Covid. Filmările de pe malul mării, întrerupte

Mihnea Tudor

Priscilla Presley își vinde casa din Beverly Hills cu o sumă impresionantă – Galerie FOTO

Gloria Pascu

Demisie neașteptată la B1 Tv, după șapte ani

Gloria Pascu

Irina Loghin, suspectă de coronavirus. A fost internată la spitalul „Matei Balș”

Gloria Pascu

Sezonul patru al serialului „The Crown”, lansat de Netflix pe 15 noiembrie

Gloria Pascu

Laura Cosoi, mamă pentru a doua oară

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »