Casa Albă, raport după ce președintele Biden s-a împiedicat în timp ce urca la bordul Air Force One

Preşedintele Joe Biden este “100% bine” după ce s-a împiedicat în timp ce urca scările Air Force One, vineri, a transmis purtătorul de cuvânt de la Casa Albă Karine Jean-Pierre, potrivit CNN.

Joe Biden s-a împiedicat în timp ce urca scările avionului, s-a ridicat, după care s-a mai împiedicat o dată. S-a străduit să se ridice a doua oară, înainte de a saluta din vârful scărilor. 

“Aşa cum ştiţi, afară bate foarte tare vântul. Aproape că am căzut singură urcând treptele”, a spus purtătoarea de cuvânt în faţa reporterilor, pe drum către Atlanta. “Este bine 100%”. 

Jean-Pierre nu a precizat dacă preşedintele s-a rănit la piciorul recent fracturat. 

Se simte minunat. Tot ce pot să spun este că se simte bine. Se pregăteşte de călătorie astăzi şi este bine“, a răspuns ea. 

Karine Jean-Pierre a repetat că preşedintele Biden se descurcă bine, întrebată dacă a fost consultat de un medic. 

Biden şi-a rupt piciorul în noiembrie, la puţin timp după ce a împlinit 78 de ani şi a câştigat Casa Albă, devenind cel mai în vârstă preşedinte american din istorie.

În timpul campaniei din 2020, echipa sa a transmis un istoric medical care arăta că fostul vice-preşedinte este sănătos şi apt pentru preşedinţie. 

Dr. Kevin O’Connor, principalul medic care l-a îngrijit pe Biden din 2009 şi care este director executiv la The George Washington Medical Faculty Associates, a scris atunci că Biden este “un bărbat sănătos, viguros”, care “este apt să execute cu succes îndatoririle de preşedinte”. 

Biden şi-a fracturat piciorul alunecând în timp ce alerga cu câinele său Major. Familia Biden are doi câini, Major şi Champ, ambii ciobăneşti germani. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

air force one biden air force one biden impiedicat biden s-a impiedicat joe biden raport casa alba sanatate biden
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes