Guvern Recomandate

Cât au costat testele Real Time PCR în România și câte doze de Remdesivir am primit? Nelu Tătaru, precizări de ultimă oră

Testele Real Time PCR, folosite pentru diagnosticarea Covid-19, au costat peste 50 de milioane de euro, anunță ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul Sănătății mai susține și că întreaga poveste privind carantinarea cetățenilor „va merge la acea valoare de 30 de milioane de euro”.

Într-o intervenție la Digi 24, Nelu Tătaru a dezvăluit că România a cerut 10 milioane de doze de vaccin împotriva noului coronavirus, din cota pe care o are România de la Uniunea Europeană:

”Din ce ştiu eu, până la sfârşitului anului vom avea şi o fază trei, iar în primul trimestru al anului viitor vom avea pe piaţă şi aceste vaccinuri anti-Covid, rămânând ca din a doua jumătate să-l avem în masă în marea populaţie. Am cerut 10 milioane de doze, am vrut să acoperim măcar jumătate din populaţie, cu referire specială pentru tot ce înseamnă vârstele extreme, pentru tot ce înseamnă personal medical care este implicat şi pentru tot ce înseamnă comorbidităţi şi patologii conexe în cadrul infecţiei cu coronavirus”, a afirmat Tătaru.

150 de pacienți pe ventilatoare

Referindu-se la tratamentul cu Remdesivir, Nelu Tătaru a spus că prima tranşă este de 7.000 de doze: „În acest moment, noi avem o primă tranşă în care au venit aproape 7.000 de doze, urmează în septembrie să ne mai vină 10.000 de doze, iar în octombrie să ne mai vină şi restul de 8.000 de doze până la 25.000. Ele sunt necesarul pentru 4.000 de pacienţi cu tratamentul standard de 5 zile”.

Nelu Tătaru a mai anunțat că aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt conectaţi la ventilatoare.

”Orice caz nou la Terapie Intensivă înseamnă şi un pacient în stare gravă. Din ce avem noi în acest moment, 480 de cazuri, să ne gândim că în jur de 150 sunt pe ventilatoare, ceilalţi sunt în stadii intermediare de insuficienţe respiratorii care nu necesită ventilaţie mecanică. Noi avem spitale dedicate fază I, fază II şi de suport care în acest moment pot asigura până la 1.034 de paturi de terapie intensivă, în contextul în care săptămânile trecute vorbeam de 840 de paturi. Avem aceste paturi, dar nu trebuie să le forţăm”, a insistat Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

O aeronavă Spartan a adus din Qatar sute de mii de seringi și ace necesare campaniei de vaccinare

Mihnea Tudor

Cîțu, prima declarație după vaccinare: „Vreau să avem 10.400.000 de români vaccinați până în septembrie”

Daniela Arnăutu

Cîţu se vaccinează, în direct, sâmbătă, la Spitalul Militar

Daniela Arnăutu

Trei întrebări cruciale rămân fără răspuns despre asediul Capitoliului

Ionel Lăcătuș

În București s-au ocupat toate locurile pentru vaccinarea anti-COVID!

Daniela Arnăutu

Pfizer reduce livrările de vaccin anti-COVID în Europa

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »