Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Guvernul a alocat, printr-o hotărâre adoptată în şedinţa de joi, suma de 625 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor legate de organizarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

“Au fost adoptate două hotărâri de Guvern pentru organizarea alegerilor pentru Parlametul României în data de 6 decebmrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a anunţat, joi seară, după şedinţa Executivului, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Premierul Ludovic Orban anunţa, săptămâna trecută, că ”data alegerilor parlamentare nu poate fi decât 6 decembrie”. ”Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie”, afirmat premierul.

Orban explica faptul că data alegerilor partamentare trebuie anunţată cu 90 de zile înainte, mandatele parlamentarilor expirând în 21 decembrie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri localebani pentru alegericat costa alegerile
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes