Cât de eficient este vaccinul AstraZeneca împotriva variantei delta a SARS-Cov-2?

Vești bune pentru cei care s-au vaccinat cu serul AstraZeneca! Laboratorul anglo-suedez AstraZeneca anunţă că vaccinul său împotriva Covid-19 este eficient împotriva variantelor indiane delta şi kappa ale SARS-CoV-2, potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Oxford, relatează Reuters.

Aceste ultime rezultate prezentate de Universitatea Oxford au la bază ultima analiză efectuată de autoritatea sanitară engleză PHE, precizează AstraZeneca.

PHE anunţa săptămâna trecută că un studiu a demonstrat că vaccinurile împotriva covid-19 ale AstraZeneca şi alianţei americano-germane Pfizer/BioNTech permit evitarea spitalizării din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2 în peste 90% dintre cazuri.

Varianta indiană (delta) a apărut în India, însă a devenit majoritară în Regatul Unit şi lume, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

astrazeneca varianta deltaastrazenevaeficienta astrazenecavaccin astrazenecavarianta delta
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes