Cât de eficient va fi vaccinul anti-coronavirus? Va trebui să ne vaccinăm de mai multe ori

Din cauza lipsei de predictibilitate a coronavirusului, viitorul vaccin pentru COVID-19 ar putea să fie administrat anual. Averitsmentul vine din partea compania farmaceutice AstraZeneca, ce ayttrage atenția că în viitor va fi necesară mai mult de o vaccinare.

Firma britanică este doar una din companiile care lucrează la dezvoltarea unui vaccin pentru noul coronavirus, anunțând joi că studii clinice avansate au loc în Regatul Unit, Brazilia și Africa de Sud, urmând să înceapă în scurt timp și în Statele Unite, conform cnbc.com.

Vaccinul, în toamnă

Compania a încheiat mai multe contracte de distribuire a potențialului său vaccin anti-COVID-19 în mai multe țări, ajungând la un acord în luna iunie cu Germania, Franța, Italia și Olanda pentru furnizarea a până la 400 de milioane de doze.

”Dacă funcționează, vom putea începe distribuirea vaccinului în octombrie-noiembrie, scopul nostru fiind să aprovizionăm toată lumea în același timp”, a declarat directorul executiv al companiei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anti coronavirus de cate ori de vaccinam vaccin anticoronavirus vaccin pentru covid 19
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes