Cât de periculoasă este întoarcerea în băncile școlilor. Emilian Imbri dezvăluie pericolele

Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeş din Capitală, a explicat la un post tv despre cât de periculoasă este întoarcerea la şcoală a elevilor. Totul depinde, spune el, de modul în care se va păstra igiena, dar şi de purtarea măştilor.

”Cred ca sunt niste planuri bine facute. Exista variante pe care le vor adopta in functie de situatie. Nu e ceva care sa ne sperie. Exista si varianta de a amana, de a trece pe on line. Lucrurile sunt bine gandite. Vor fi si cazuri in plus care vor aparea ca si cazuri infectate. Totul ţine de modul în care se va păstra igiena, dacă se va purta masca. Chestia cu plexiglas între copii poate să fie bun sau o sursă de mici accidente”, a spus Emilian Imbri la România TV.

Managerul de la Victor Babeş a precizat că liceeni şi copiii de clasa I au un grad de încărcare cu viruşi mai mare decât cei în vârstă.

„Simptomele sunt uşoare, astfel încât trec cu vederea riscul de a transmite virusul către părinţi”, a mai spus Emilian Imbri.

”Ministerul Sănătăţii a trimis normele sanitare pentru redeschiderea şcolilor către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, conform surselor Libertatea. Prin urmare, şcolile nu vor trebui să respecte distanţare între băncile elevilor dar aceştia vor purta obligatoriu măşti de protecţie. De la aceasta regulă sunt exceptați doar preșcolarii (copiii de grădiniță). De asemenea, măștile sunt obligatorii și în curte, „dacă va fi aglomerație”.

De asemenea, băncile elevilor vor trebui dotate cu plexiglas. Anul școlar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie.

Cu câteva zile înainte medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a explicat și el că ar fi bine ca elevii să revină la şcoală însă recomandă precauţie şi concentrare pe prevenirea formelor grave de boală atât la copii, cât şi la familiile acestora.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bancile scoliloremilian imbrieste periculoasa inceperea scoliiintoarcere la scoalapericole scoala coronavirus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes