Lifestyle

Cât de utilă e ordonanța care blochează bătrânii în casă? NC Munteanu, despre ”MOȘOTÂRCI ȘI BOȘOTÂRCE”

De astăzi, 25 martie 2020, a intrat în vigoare Oronanța Militară nr. 3, prin care se instituie carantină la nivel național. Una dintre prevederileintens comentate în mediul online, și nu numai, este cea care permite persoanelor peste 65 de ani să iasă din casă doar în intervalul 11-13 al fiecărei zilei

Unul dintre comentariile interesante este al lui Neculai Constantin Munteanu, fostul disident anticomunist, și el ajuns la o vârstă înaintată. Postarea sa este integral, aici:

MOȘOTÂRCI ȘI BOȘOTÂRCE

Ieri am avut o zi bună. O piatră mi-a căzut de pe inimă. Noroc că nu mi-a căzut pe picior. Mă nenorocea, nu mai ieșeam din casă. Așa, ies! Iohannis, Orban, Vela și Arafat s-au gândit și la noi, ăștia săriți din 65 de primăveri. Putem ieși, numai două ore din 24 și numai între 11 și 13! De ce numai între 11 și 13? E intervalul în care coronavirusul, obosit, devine mai omenos și nu mai hăituiește moși și babe? A aranjat Arafat cu el să închidă un ochi, poate pe amândoi? Mister. Dacă m-ar fi întrebat și pe mine, bine sărit de 65, eu aș fi propus intervalul 8 – 10. Pentru că noi, ăștia de peste 65, pe lângă păr, dinți, memorie și încă ceva, nu mai țin minte ce, ne abandonează și somnul. Pe la cinci dimineața facem ochii mari și adio somn. Așa că la opt, opt și ceva am putea fi unde avem treabă. În ultimele două săptămâni am ieșit de două ori la un supermarket baban. Fellinian, la 8½! Erau doar vreo trei, patru orbi și cu mine cinci. Într-o jumătate de oră, cu listă de acasă, am cumpărat ce aveam nevoie pentru o săptămână, poate și mai mult. Așa, o să fim în supermarket între 11 și 13, exact când ies să ciugulească ceva hipsterii care lucrează în firmele din apropiere. Cum toate birturile și restaurantele din mall-uri au fost închise, hipsterii vor intra în supermarket să-și ia o chiflă, două felii de șuncă și o apă plată și vor da peste hamsteri de peste 65 de ani. Moșotârci și boșotârce, cum ne-a zis cineva cu umor. Și atunci în ochii lor se va citi urarea „Muriți, bă!”. Ca unul care are mult peste 65, le dau dreptate. Ar fi timpul s-o ștergem. Dar cum? Eutanasie, moarte asistată, sinucidere? Nu putem. Se opune morala, în general, cea creștină, în special, plus popimea care nu ne vrea în cimitire. Nici morți!
Greu, tare mi-i de greu,
Vreu, dar nu știu ce vreu…” a scris Neculai Constantin Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dolly Parton s-a vaccinat. A marcat momentul cu versiunea ”Vaccine” după celebrul său hit ”Jolene” – VIDEO

Mihnea Tudor

Luminiţa Anghel şi Andrei Tudor, între jurații ce vor alege melodia ce va reprezenta România la Eurovision 2021

Daniela Arnăutu

Marți, premiera mondială a singurul film românesc în competiţie la Berlinală: „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”- FOTO

Daniela Arnăutu

S-au găsit câinii lui Lady Gaga!

Daniela Arnăutu

Toni Grecu a scăpat de Covid-19, a scăpat din incendiul de la Balș și are un mesaj pentru cei care nu cred în existența coronavirusului: ”Să dea Dumnezeu…”

Mihnea Tudor

Pisica sphynx a lui Cristiano Ronaldo, lovită de o maşină, a fost dusă cu avionul privat la Madrid

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »