Cătălin Denciu, medicul rănit la Piatra Neamț, transportat cu avionul Spartan, în Belgia

Cătălin Denciu, medicul de la Spitalul Județean Piatra Neamț rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară în cursul zilei de sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, a fost transferat duminică, 15 noiembrie, la Spitalul Militar “Regina Astrid“ din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, precizează MApN, într-un comunicat primit la redacție.

”Transferul pacientului s-a realizat cu un avion C-27J Spartan al Forţelor Aeriene Române, în condiţii speciale, cu asistenţă medicală specializată asigurată, pe toată durata transportului, de o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale și SMURD București.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian duminică dimineață, la ora 7.30.

Pacientul va fi preluat de medicii militari belgieni, care vor stabili, după finalizarea procedurilor de evaluare medicală, conduita terapeutică şi de suport medical”, se mai aartă în comunicat.

Erou în incendiul de la ATI

În incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț și-au pierdut viața zece persoane, bolnavi de COVID, internați la terapie intensivă, iar șapte, printre care și medicul Cătălin Denciu care a încercat să salveze un pacient, au fost răniți.

Ministrul Nelu Tătaru precizase, în noaptea de sâmbătă, că, în timpul pandemiei de Covid 19, Belgia nu accepta pacienți din străinătate. „Belgienii nu primesc nimic din exterior, dar fac o excepție pentru noi, a vorbit si premierul Ludovic Orban acolo”, a declarat ministrul Sănătății.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin denciucatalin denciu transferat belgiamedicul catalin denciu
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes