Cătălin Drulă, ministrul „de neînduplecat” care deranjează sistemul, anunță un record de investiții la Ministerul Transporturilor

Obișnuiți cu manevrele practicate de 30 de ani în sistem, doi politicieni cu influență au încercat să-l convingă pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, să țină în funcții de conducere, în două companii de stat, oameni nepregătiți, dar care le girau influență politică sau alte diferite beneficii personale.

”Afaceriștii care au fost deja reținuți de DNA l-au catalogat pe ministrul Transporturilor drept „un câine”, un om cu care „nu te poți înțelege”, care „nu pune pe nimeni” în funcții publice, la comandă politică”, se arată într-un comunicat de presă USR PLUS primit la redacție.

Așa e, miniștrii USR PLUS nu negociază cu sinecuriști, nu pun în funcții publice acoliți de partid și nu închid ochii la înțelegeri păguboase”, mai spune documentul.

”În schimb, Cătălin Drulă a bifat un record important la Ministerul Transporturilor: 2,7 miliarde de lei din fonduri europene au fost absorbiți în doar primele 6 luni ale anului.”

De asemenea, comunicatul de presă amintește faptul că ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat în luna mai:

* România va avea 434 de kilometri de autostradă finalizați până în 2026 cu banii pe care îi va primi de la Comisia Europeană prin PNRR.
* Noi pași importanți pentru Autostrada Sibiu – Pitești! Cătălin Drulă a emis autorizația de construire pentru lotul 5, situat între Curtea de Argeș și Pitești, cu o lungime de 30 de km. Proiectul este unul amplu.
* Podul peste Dunăre de la Brăila va fi finalizat la sfârşitul anului 2022 şi va fi deschis circulației încă din prima zi.
* A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de circa 75 de km este de 18 luni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catalin druladrula caineinvestitii transporturiministrul caine
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes