Guvern

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, doreşte realizarea a trei proiecte majore în România

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a anunţat că doreşte realizarea a trei proiecte: Autostrada Braşov – Făgăraş, o autostradă spre sudul litoralului şi continuarea magistralei de metrou M5 care să traverseze Bucureştiul de la est la vest.

Cătălin Drulă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că un proiect important pe care doreşte să-l realizeze este Autostrada Braşov – Făgăraş.

“A13 Braşov – Făgăraş, acest sector între Braşov şi Făgăraş, a făcut parte din Autostrada Transilvania şi a fost cumva abandonat undeva în sertare de 10 ani să spunem şi aş vrea să-l scoatem de acolo şi să îl facem pentru că traficul cere acest sector şi ajută şi Moldova, ajută şi zona Braşovului, ajută şi sudul ţării, e un coridor important de conectare. Am spus doar Braşov – Făgăraş pentru că Sibiu – Făgăraş este deja aproape finalizat studiul de fezabilitate în derulare de cinci ani şi acolo lucrurile sunt mai avansate”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a afirmat că un alt proiect este realizarea unei autostrăzi spre sudul litoralului, care să ocolească staţiunile aglomerate:

Un alt proiect este continuarea Autostrăzii A4 spre sudul litoralului, adică acea autostradă care merge de la nord la sud ca ocolitoare a Constanţei să continue peste Canalul Dunăre Marea Neagră, să treacă pe la vest de Lacul Techirghiol şi să ajungă cel puţin în prima fază cel puţin până în zona Olimp, un bypass al staţiunilor aglomerate. Avem o fază avansată, un studiu de fezabilitate acolo, numele nu e chiar clar la ce se referă, se numeşte Alternativa Techirghiol. E un obiectiv important pe care îl vom urmări să lansăm acest proiect pentru că are beneficii importante şi trebuie construit”, a menţionat ministrul Transporturilor.

El a mai afirmat că doreşte şi continuarea magistralei de metrou M5:

“În ceea ce priveşte reţeaua de metrou, cea mai importantă linie, Linia M5, continuarea magistrale M5 de la Eroilor, acel sector care a fost deschis între Drumul Taberei şi Eroilor, mai departe spre centrul Capitalei, la Universitate şi de acolo la Iancului şi Pantelimon. Această magistrală est-vest care traversează Capitala, similară magistralei existente M2 care e de la nord la sud, ar ajuta enorm în termen de trafic care să meargă în subteran şi să decongestionăm ce este la suprafaţă. Aş vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul e mai mic, densitatea populaţia este mai scăzută şi să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraş”, a explicat Cătălin Drulă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare, după ultimele anunțuri ale ministrului Raluca Turcan

Mircea Furdu

Legea care interzice cumulul pensiei cu salariul este aproape finalizată. Opțional, se poate munci până la 70 de ani

Mihnea Tudor

Raluca Turcan, anunț privind o nouă creştere a alocaţiilor pentru copii

Mihnea Tudor

Poziția ministrului Aurescu față de certificatele de vaccinare europene

Mihnea Tudor

Lucian Bode reacţionează după protestul cu fumigene, unde au fost și polițiști: Eu aşa ceva nu mi-am putut imagina

Mircea Furdu

Premierul propune ca, în companiile de stat, Consiliile de Administrație să aibă maximum 5 membri

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »