Catastrofă în Australia: Incendiile fac prăpăd. Orașe evacuate, blocaje, animale ucise

Australia se confruntă cu cel mai grav sezon al incendiilor din istoria recentă, flăcările pârjolind vegetaţia uscată după o perioadă de trei ani de secetă. Sute de incendii din cinci state au mistuit o zonă mai mare decât suprafaţa Olandei, au distrus oraşe întregi şi au împins serviciul de pompieri australian la limite.

Peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales şi Victoria, iar în total, 17 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor de vegetaţie ce au izbucnit în urmă cu câteva luni: 8 persoane au murit numai în ultima săptămână.

Imaginile dramatice din satelit au surprins amploarea incendiilor devastatoare care pârjolesc Australia de câteva luni: hectare întregi înghiţite de fum şi foc sau transformate în ruine carbonizate.

Serviciile de urgenţă au îndemnat oamenii să evacueze zonele afectate cât mai curând posibil, întrucât condiţiile ar putea să se înrăutăţească. Cu o zi în urmă, 4.000 de localnici şi turişti s-au refugiat din calea flăcărilor pe o plajă din statul Victoria, după ce au ignorat un ordin anterior de evacuare.

Alimentate de temperaturile în creştere şi de vânt, coloane de foc şi fum au acoperit mai multe zone de coastă, obligând mii de oameni să se refugieze pe plaje. Mulţi dintre ei au intrat în apă pentru a se salva.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

australia incendii australia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes