International

Catastrofă în Australia: Incendiile fac prăpăd. Orașe evacuate, blocaje, animale ucise

Australia se confruntă cu cel mai grav sezon al incendiilor din istoria recentă, flăcările pârjolind vegetaţia uscată după o perioadă de trei ani de secetă. Sute de incendii din cinci state au mistuit o zonă mai mare decât suprafaţa Olandei, au distrus oraşe întregi şi au împins serviciul de pompieri australian la limite.

Peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales şi Victoria, iar în total, 17 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor de vegetaţie ce au izbucnit în urmă cu câteva luni: 8 persoane au murit numai în ultima săptămână.

Imaginile dramatice din satelit au surprins amploarea incendiilor devastatoare care pârjolesc Australia de câteva luni: hectare întregi înghiţite de fum şi foc sau transformate în ruine carbonizate.

Serviciile de urgenţă au îndemnat oamenii să evacueze zonele afectate cât mai curând posibil, întrucât condiţiile ar putea să se înrăutăţească. Cu o zi în urmă, 4.000 de localnici şi turişti s-au refugiat din calea flăcărilor pe o plajă din statul Victoria, după ce au ignorat un ordin anterior de evacuare.

Alimentate de temperaturile în creştere şi de vânt, coloane de foc şi fum au acoperit mai multe zone de coastă, obligând mii de oameni să se refugieze pe plaje. Mulţi dintre ei au intrat în apă pentru a se salva.

Alte știri de interes

Americanii vor desființarea poliției din Minneapolis: ”Este de nestăpânit”

Mihnea Tudor

Comisia Europeană solicită deschiderea frontierele UE până la sfârşitul lui iunie

Mihnea Tudor

Apar tot mai multe informații despre ANTIFA. Experți în securitate, devoalează scopurile ascunse, teroriste

Saghin Cristian

Rusia a reluat bombardamentele în Siria

Mihnea Tudor

Germania ridică avertismentele de călătorie pentru Europa

Gloria Pascu

Proteste în Manhattan. Fiica primarului din New York, arestată

Mihnea Tudor

Capsula Dragon s-a conectat cu succes la Staţia Spaţială Internaţională – VIDEO

Mihnea Tudor

”Uraganul Floyd” pune America sub TEROARE – Violențele se intensifică, Garda Națională mobilizată în zeci de orașe – VIDEO

Gloria Pascu

Trump amenință protestatarii: ”Îi așteaptă cei mai feroci câini și cele mai amenințătoare arme, dacă se apropie de Casă Albă”

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »