0.1 C
București
duminică, 26 ianuarie 2020 - 4:51
International

Catastrofă în Australia: Incendiile fac prăpăd. Orașe evacuate, blocaje, animale ucise

Australia se confruntă cu cel mai grav sezon al incendiilor din istoria recentă, flăcările pârjolind vegetaţia uscată după o perioadă de trei ani de secetă. Sute de incendii din cinci state au mistuit o zonă mai mare decât suprafaţa Olandei, au distrus oraşe întregi şi au împins serviciul de pompieri australian la limite.

Peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales şi Victoria, iar în total, 17 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza incendiilor de vegetaţie ce au izbucnit în urmă cu câteva luni: 8 persoane au murit numai în ultima săptămână.

Imaginile dramatice din satelit au surprins amploarea incendiilor devastatoare care pârjolesc Australia de câteva luni: hectare întregi înghiţite de fum şi foc sau transformate în ruine carbonizate.

Serviciile de urgenţă au îndemnat oamenii să evacueze zonele afectate cât mai curând posibil, întrucât condiţiile ar putea să se înrăutăţească. Cu o zi în urmă, 4.000 de localnici şi turişti s-au refugiat din calea flăcărilor pe o plajă din statul Victoria, după ce au ignorat un ordin anterior de evacuare.

Alimentate de temperaturile în creştere şi de vânt, coloane de foc şi fum au acoperit mai multe zone de coastă, obligând mii de oameni să se refugieze pe plaje. Mulţi dintre ei au intrat în apă pentru a se salva.

Alte știri de interes

Haos în China din cauza noului tip de coronavirus

Mihnea Tudor

Decizie crucială a irakienilor. SUA au emis alertă de securitate

Mihnea Tudor

Violențe la Hong Kong – gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc

Mihnea Tudor

NATO 70 de ani – Jens Stoltenberg discurs în Congresul Statelor Unite

Mihnea Tudor

Zuzana Caputova – prima femeie președinte în Slovacia

Gloria Pascu

Gard de sârmă ghimpată la granița cu Rusia

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »