Câți români s-au infectat cu coronavirus? Medic de la Matei Balș spune cifra

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș, este de părere că numărul cazurilor diagnosticate cu Covid 19, este mult mai mic față de cel real și asta pentru că foarte multe persoane sunt asimptomatice.

Au trecut trei luni de la confirmarea primului caz de coronavirus în țara noastră și încă nu știm ce procent din populație s-a infectat. Medicul a precizat că se poate vorbi de 360 de mii de români care au contractat virusul.

“La noi există un singur studiu, care vorbește despre acest procent, un procent care nu depășește 2%, acum 2 săptămâni. Nu avem alte date, așa că e greu de prognozat, dar 2% dacă ne gândim la populația României înseamnă oricum 360 de mii de oameni. Cu siguranță mult mai mulți decât cei care sunt diagnosticați și dintre ei vorbim în primul rând de forme asiptomatice sau forme ușoare, care au trecut ușor cu vederea. Au fost considerate o răceală și atunci nu au fost diagnosticate că nu s-a ajuns să facă testul”, a declarat, sâmbătă, Adrian Marinescu, medic infecționist Institututl Matei Balș, conform Realitatea Tv.

Tot sâmbătă, am aflat și când vom scăpa de marea majoritate a restricțiilor cauzate de pandemie: ”În măsura în care vom respecta precauțiile și regulile de igienă, de distanţare socială în locurile publice, unde avem adunări populaționale, putem spune că vom merge și cu a treia etapă de relaxare după 15 iunie”, a declarat pentru surse citată ministrul Nelu Tătaru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

adrian marinescu coronavirus medic infectionist romani infectati
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes