Tehnologie

Caută FLUIERÂND! O nouă opțiune de căutare pe Google a unei melodii

Pornind de la constatarea experților Google, care spun că lunar sunt 100 de milioane de căutări pe tema ”ce melodie este aceasta”, motorul de căutare a lansat o opțiune prin care cei care au auzit o melodie și nu știu cine o cântă să poată să afle acest lucru în căutări, doar fredonând din acea melodie.

Aplicaţia Google poate acum să recunoască muzica la cererea utilizatorului, ca aplicaţii precum Soundhound sau Shazam, dar fără să îi fie pusă melodia pentru care utilizatorul vrea să afle cine o cântă şi cum se numeşte.

AI-ul (Inteligența Artificială) poate recunoaşte melodia după fredonat sau fluierat. Cei de la Google spună chiar că recunoaşterea este posibilă şi când fredonatul sau fluieratul sunt aproximative şi nu urmăresc prea bine linia melodică.

Cei care vor să afle ce melodie au auzit pe fugă trebuie să spună pe Google Search sau cu ajutorul Google Assistant „what’s this song?” și apoi sunt invitați să fredoneze sau să fluiere 10-15 secunde din melodia de care sunt interesați. Google va afișa apoi rezultatul, cu link-uri de redare spre YouTube.

La fiecare rezultat este și un procent ce arată cât de probabil este ca acel cântec să fie cel căutat. Opțiunea este disponibilă în 20 de limbi pe platforma Android și în engleză pe Apple iOS.

VIDEO Căutare fluierând

Alte facilități Google AI

Pe de altă parte, AI-ul Google poate ghida utilizatorul care a căutat ceva specific în cadrul motorului de căutare în locul în care pagina web conţine referinţa dorită.

De exemplu, dacă utilizatorul caută pe Google câte ouă se pun la prepararea unei reţete, după ce dă click pe unul din rezultate utilizatorul este îndrumat de AI către locul exact din pagina web unde se scrie despre ouăle necesare.

O altă noua abilitate a AI-ului Google, utilă mai ales în pandemie, este legată de gradul de aglomerare al restaurantelor. Acesta va indica în timp real cât de aglomerat este un restaurant, la fel cum Google Maps sau Waze arată aglomeraţia din trafic.

Alte știri de interes

YouTube interzice dezinformarea referitoare la vaccinurile pentru noul coronavirus

Mihnea Tudor

iPhone 12 lansare VIDEO – Apple a prezentat seria iPhone 12. Este primul iPhone cu 5G

Mihnea Tudor

Facebook a decis să elimine un anumit tip de conținut din paginile sale

Gloria Pascu

Google Meet aduce funcţia de estompare a zgomotelor pe Android şi iOS

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Facebook lansează o reţea socială pentru studenţi

Mihnea Tudor

Schimbare importantă la sistemul de operare folosit de Huawei

Saghin Cristian

Sergiu Biriș și Andrei Dunca lansează un nou proiect de tehnologie: Eventmix.live

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Z Fold 2 – smartphone-ul pliabil, prezentat oficial – FOTO

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »