International Recomandate

Aleksei Navalnîi, OTRĂVIT: Oficial, medicii germani confirmă prima ipoteză. Au găsit substanța

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, spitalizat în comă la Berlin, prezintă ”urme de otrăvire”, a anunţat luni Spitalul Charité din Berlin, în care a fost internat în weekend, după ce a fost transferat din Siberia, iar medicii nu îndepărtează riscul unor sechele pe termen lung, mai ales asupra sistemului nervos al victimei, relatează AFP, citată de news.ro.

Ce otravă a fost folosită

Medicii de la spitalul din Berlin în care se află internat opozonatul rus Aleksei Navalnîi au confirmat în mod oficial că acesta a fost otrăvit cu o substanță care aparține „grupului de inhibitori de colinesterază”.

Spitalul Charite, unde a fost transferat Aleksei Navalnîi și unde este tratat în prezent, a transmis într-un comunicat faptul că „probele clinice arată o intoxicare cu o substanță care aparține grupului inhibitorilor de colinesterază”. „Efectul otrăvii, inhibarea colinesterazei în organism a fost dovedită de mai multe ori și în mai multe laboratoare independente. Dl. Navalnîi este tratat cu atropină”, potrivit sursei citate.

Navalnîi, în stare gravă

”Rezultatul bolii rămâne incert”, iar sechele pe termen lung, ”mai ales în privinţa sistemului nervos, nu pot fi excluse în acest stadiu”, adaugă, într-un comunicat spitalul, unul dintre cele mai reputate din lume.

Navalnîi este spitalizat în stare gravă dar stabilă, în comă, la Charité, de sâmbătă, iar rudele sale dau asigurări că a fost otrăvit.

Guvernul german anunţa mai devreme, luni, că este ”destul de probabil” ca Aleksei Navalnîi să fie victima unei otrăviri.

Meidicii anunţă că viaţa lui Navalnâi nu ar mai fi în pericol.

Principalul opozant al Kremlinului – care denunţă în publicaţiile sale, repostate abundent pe reţele de socializare, corupţia elitelor ruse, Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost internat joi la Omsk, în comă, la reanimare şi conectat la un aparat de respiraţie artificială, după ce s-a simţit rău într-un avion.

El a fost evacuat ulterior, sâmbătă dimineaţa, către Berlin, cu un avion privat închiriat de către un ONG german, în urma unei zile de încleştare între familia lui Navalnîi şi medicii ruşi, care au afirmat iniţial că starea acestuia era prea instabilă, după care i-au dat undă verde.

Alte știri de interes

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »