CCR a respins sesizarea făcută de Anca Dragu după ce premierul Cîţu a refuzat să vină în Parlament pentru un vot de încredere

Curtea Constituţională a respins sesizarea formulată de preşedintele Senatului, Anca Dragu, constatând că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte. Sesizarea fusese făcută după refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea compoziţiei politice a Executivului.

“În şedinţa din data de 20 octombrie 2021, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins cererea formulată de preşedintele Senatului şi a constatat că nu există conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi prim-ministrul României, pe de o parte, şi Parlamentul României, pe de altă parte”, a transmis, miercuri, CCR.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a sesizat Curtea Constituţională cu privire la existenţa asupra unui conflict juridic de natură constituţională dintre Guvern şi premier, pe de o parte, şi Parlament, de pe de altă parte, generat de refuzul lui Florin Cîţu de a veni în Parlament pentru un vot de încredere, având în vedere schimbarea compoziţiei politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion, şi demisia miniştrilor USR PLUS.

Premierul Florin Cîţu afirma, atunci, că este ”cel puţin ilar” demersul preşedintelui Senatului. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CCRconflict citu parlamentflorin citu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes