Parlament, președinție

CCR decizie în favoarea lui Ludovic Orban

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) asupra Hotărârii Camerei Deputaţilor 71/2020 pentru alegerea preşedintelui acestui for.

„În urma deliberărilor, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins sesizarea, ca inadmisibilă. Decizia este definitivă și general obligatorie,” anunță CCR.

Copreşedintele AUR George Simion anunţa pe 22 decembrie că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa modului în care a fost aleasă conducerea Camerei Deputaţilor.

Protestul AUR

“Protestăm faţă de felul în care a fost numită conducerea Camerei, la 2,00 noaptea, fiind nişte grave abuzuri, uzurpând nişte calităţi oficiale. Noi aveam preşedintele Camerei Deputaţilor, decanul de vârstă care a declarat şedinţa închisă. Conform regulamentului, trebuia convocată o nouă şedinţă. Acest lucru nu s-a întâmplat. Grupul nostru parlamentar nu a mai fost convocat. Vom face o sesizare în acest sens la CCR, pentru că avem precedente legale”, preciza, la acel moment, George Simion.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a solicitat ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei. Reprezentanţii AUR s-au opus acestui demers, iar preşedintele de şedinţă, reprezentant al Alianţei pentru Unirea Românilor, a închis lucrările plenului şi a plecat de la tribună. După mai multe discuţii în contradictoriu, reprezentanţii AUR au părăsit sala.

Ulterior, şedinţa plenului Camerei Deputaţilor a fost reluată, în noaptea de 21 spre 22 decembrie, iar preşedinte de şedinţă a fost un alt decan de vârstă – Iusein Ibram de la grupul minorităţilor naţionale – şi au fost aleşi preşedintele Camerei şi ceilalţi membri ai Biroului permanent.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a fost ales Ludovic Orban, liderul liberalilor.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Anca Dragu, răspuns privind nominalizările înlocuitorului Renatei Weber în funcţia de Avocat al Poporului

Mihnea Tudor

Deputații USR PLUS, vot împotriva finanțării schitului românesc de pe muntele Athos

Mihnea Tudor

Camera Deputaţilor a decis constituirea unui stoc de grâu în rezerva de stat

Daniela Arnăutu

Adio pensii speciale pentru parlamentari! Iohannis a promulgat legea care le elimină

Daniela Arnăutu

Proiectul Legii bugetului 2021 este în Parlament, spre dezbatere şi aprobare

Daniela Arnăutu

Florin Cîţu: Mă contestă slugile lui Liviu Dragnea. Ei m-au invitat să vadă cât rezist la înjurăturile lor

Mircea Furdu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »