CCR vs. Kovesi. Rareș Bogdan crede că ne-am întors cu 20 de ani în urmă

Realizatorul TV Rareș Bogdan a făcut o serie de precizări după ce Curtea Constituţională a României a admis sesizarea formulată de Guvern şi susţinută în faţa judecătorilor CCR de către ministrul Justiţiei.


Curtea Constituțională a decis că există un “conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul Preşedintelui României de a da curs propunerii de revocare din funcţie” a șefei DNA și că președintele trebuie “să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi”.

“Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei”, a mai transmis CCR.

Rareș Bogdan a scris pe rețeaua de socializare Facebook: “Aici nu e vorba de LCK ca persoană. Ne-am întors în 2002/2003. E vorba de faptul că orice procuror sau judecător va fi de azi mai atent, mult mai atent, la cum și în ce fel va soluționa dosarul unui politician”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CCRccr vs kovesidecizie ccrdemiterekovesirares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes