Ce date se iau pentru a sta la terase. Precizări importante de la șeful ANSVSA

Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a vorbit la un post tv, luni, despre măsurile de siguranță la terase și a dat asigurări că nu vor fi colectate alte date și nici nu vor fi cerute copii ale documentelor de identitate.

În urma măsurilor de relaxare, terasele s-au redeschis începând de luni, 1 iunie, iar noile reglementări prevăd că trebuie să existe un registru de rezervări a clienţilor, multă lume a interpretat că vom sta la terase doar pe baza buletinului. Robert Chioveanu a explicat că nu vor fi luate date din actul de identitate și că în registru trebuie notat doar numele și numărul de telefon al persoanei care sună pentru a face rezervarea.

În ordinul comun semnat cu Ministerul Sănătății și Ministerul Economiei există această cerință, existența unui registru de evidență a rezervărilor clienților. Nu luăm date din buletin. Și înainte exista un registru în care erau trecute rezervările, acum e necesar fiindcă în cazul apariției unui caz de îmbolnăvire în rândul clienților care au stat la terasă, e foare ușor, când se face ancheta epidemiologică, să fie găsiți cei care erau pe terasă”, a declarat, luni, la Digi 24, șeful ANSVSA.

El a mai precizat că în registru vor fi notate numele, prenumele și numărul de telefon al persoanei care sună la terasă pentru a face rezervarea, așa cum se întâmpla și înaintea izbucnirii pandemiei.

“Dacă avem patru clienți, atunci se trece numele celui care face rezervarea și doar atât. Se știe data, ora, și masa pentru care a făcut rezervarea”, a precizat Chioveanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes