Ce este și cum se transmite Legionella, bacteria care l-a ucis pe președintele Parlamentului European

David Sassoli , președintele Parlamentului European, s-a stins din viața marți. În vârstă de 65 de ani, era internat într-un spital din Italia, pentru a doua oară în ultimele trei luni.

Starea sa de sănătate s-a înrăutățit accelerat, iar sistemul imunitar a fost afectat, ajungând, iar, pe mâinile medicilor. Totul s-a petrecut cu puțin timp înainte de Crăciun, atunci când boala a recidivat. Bacteria Legionella ar fi responsabilă de pneumonia de care șeful Parlamentului European a suferit.

David Sassoli, șeful PE a murit marți, la vârsta de 65 de ani, după ce s-a luptat mai mult timp cu o pneumonie severă, cauzată de Legionella. În trecut, politicianul a suferit și de leucemie.

Legionella – ce este și cum se transmite

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, Legionella a fost descoperită pentru prima dată în 1976 și provoacă o formă gravă de pneumonie, cu o rată de fatalitate de 10% – 15%.

În general, simptomele pe care le aduce Legionella sunt asemănătoare cu gripa, persoanele experimentând tuse neproductivă, iar ulterior dezvoltând pneumonia.

Bacteria Legionella este răspândită în natură, poate fi găsită în râuri, lacuri, acumulări de apă. Din sursele de apă naturale, ia trece în sursele centralizate, iar temperatura apei de 20 – 45 de grade Celsius favorizează dezvoltarea acesteia. Totuși, bacteria pare să nu se multiplice în temperaturi mai mici de 20 de grade Celsius, scrie Observatornews.ro.

Parlamentul European a confirmat în cursul zilei de luni faptul că David Sassoli a fost internat în spitalul din Italia, din cauza unei complicații grave ca urmare a unei disfuncții a sistemului imunitar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bacterie ucicasadevid sassolileginellapresedinte pe decessassoli bacterie
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes