Ce înseamnă astăzi să fii un supererou? Marcel Vela, mesaj pentru toți copiii

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a postat pe Facebook un mesaj amplu pentru toți copiii, în așteptarea zilei de 1 iunie.

”Într-o societate din ce în ce mai avidă după repere morale și modele reale, perioada aceasta i-a scos în relief pe cei care s-au pus pe ultimul loc pentru a salva sănătatea și viața noastră, a tuturor. Nu vorbim despre supereroii clasici pe care îi vedeam în desenele animate, în filmele de acțiune sau în benzile desenate. Vorbim despre supereroii pe care îi avem lângă noi de foarte mult timp, dar pe care poate nu i-am privit niciodată astfel”, scrie Vela.

”Dragi prieteni,

Ce înseamnă astăzi să fii un supererou?

Înseamnă să îți pese mai mult de cel de lângă tine decât de propria persoană.
Înseamnă să îți iubești țara cu iubire arzătoare, astfel încât să stai cu sufletul cât un purice când orice pericol apare în cale.
Înseamnă să îți pui manta în spate (sau uniforma) și să te arunci în luptă doar din vocație, din dragoste pentru a face bine și din pasiune pentru ceea ce faci.

Oare nu cumva acestea sunt valorile pe care vrem să le insuflăm copiilor noștri? Cei care, cu fiecare zi trecută, sunt mai aproape de a prelua ștafeta și de a face schimbul de generații?

Să nu uităm nicio clipă că prezentul este al nostru, însă viitorul este al lor.

Copiii reprezintă mai mult decât viitorul unei țări, copiii reprezintă însăși sufletul ei.

Pentru că ne apropiem de 1 Iunie, și pentru că în acest an nimic nu va mai fi la fel, mă gândesc la ceva cu totul diferit.
Ceva prin care, totuși, să pot simți atât eu cât și colegii mei, energia celor mici care de data aceasta nu mai pot să ne bucure și să ne treacă pragul la Ministerul Afacerilor Interne…ca altădată.

Mai multe detalii vă voi da la începutul sesiunii de întrebări și răspunsuri din această săptămână, însă până atunci pot să vă spun doar atât:
Cele mai bune desene ale celor mici, cu supereroii din prima linie, vor ajunge publice atât pe pagina mea publică de Facebook cât și pe pagina publică de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

De aici va mai fi doar un pas să îi cunoaștem pe cei mici, pe cei care își doresc să intre în contact cu noi bineînțeles, virtual de această dată.

Desenele se transmit fotografiate aici, pe pagina mea publică de Facebook împreună cu o scurtă descriere.
Restul detaliilor, după cum am spus, urmează să le comunic curând, când ne vedem aici la sesiunea de Q&A.

Abia aștept să vedem desenele celor mici!”, este postarea completă a ministrului de Interne, Marcel Vela, la finalul căreia el îi mulțumește autoarei desenului de copertă, Maria Dima, ”și pentru felul în care îi vede pe supereroii din prima linie”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

marcel vela super eroi
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes