Ce mai citim pe net Recomandate

Ce n-au reușit Ceaușescu și Iliescu a reușit soția lui Stelian Tănase. Tismăneanu, alungat de la Europa Liberă după 37 de ani

Vladimir Tismăneanu a fost alungat de la Europa Liberă
Vladimir Tismăneanu a fost alungat de la Europa Liberă

Vladimir Tismăneanu, istoric și publicist, a făcut un anunț șoc pe pagina sa de Facebook. El a dezvăluit că Elena Vijulie Tănase, directorul secției române a postului de radio american Europa Liberă, l-a anunțat că i-a reziliat contractul de colaborare din rațiuni financiare.

Însă, explicația, susține Tismăneanu, ar avea la bază procesul pe care acesta i l-a intentat lui soțului acesteia, respectiv lui Stelian Tănase:

„Nu mor caii când vor câinii: Am început colaborarea cu postul de radio Europa Liberă in februarie 1983.

Am stabilit condițiile contractuale cu profesorul Vlad Georgescu, directorul Departamentului Românesc. Au ramas neschimbate, cu aducerile la zi necesare (adresa, cont bancar) pana azi. Remuneratia a rămas aceeași din 1983 încoace. Am scris si scriu pentru Europa Liberă nu pentru bani, ci pentru cauza libertății.

De-a lungul acestor decenii, am primit nu puține amenințări cu moartea. Nu e cazul sâ intru in detalii. Am salutat redeschiderea unui birou RFE la București in urmâ cu un an si ceva. Eram colaborator permanent al Radio Europa Liberă Moldova, am fost incantat că unul din articolele mele sa fie transmis saptamanal de către biroul din București.

Acum o luna am primit o instiintare laconică din partea doamnei Elena Vijulie Tânase că, din rațiuni financiare, rubrica Agora de pe site-ul secției române se desfiinteaza. Regrete? O încercare de a comunica personal? Expresia pretuirii pentru 37 de ani de colaborare constanta? Nici vorbă.

Azi am primit instiintarea oficiala semnata de doamna Elena Tanase (fără Vijulie), directoarea secției române. Pâna la proba contrarie care, sunt sigur, va veni mai repede decât își închipuie doamna Tanase si al ei consort (cu care ma aflu in proces pentru ca a publicat in abjecta fituica online „Cotidianul” lui Nistorescu numărul meu de cont bancar si adresa mea personală). In concluzie: 1. Rămân colaborator permanent la Radio Europa Moldova. 2. Ceea ce n-au reușit Ceaușescu si Iliescu, a reușit doamna Tănase. O felicit! Conflict of interests? You bet…

PS Îmi amintesc ce-mi spunea cândva domnul Corneliu Coposu: „Dragă Vladimir, iti iert orice, dar există un lucru peste care nu pot să trec”. „Ce anume, domnu’ Coposu?” „Faptul că, datorită ție, îl avem pe cap pe acest fanfaron numt Stelian Tănase care ne asasinează cu pretenția că ar fi ‘politolog’…” O filă din istoria CDR si din aceea a erorilor mele…

Rezultatul colaborării mele de-o viata cu Europa Liberă este palpabil: „Arheologia terorii”, „Noaptea totalitară”, „Irepetabilul trecut”, „Efigii ale unui coșmar istoric”, „Teze si antiteze la Washington”.

În plus și cel mai important, sentimentul că am făcut bine țării unde m-am născut și a cărei limbă a fost și va rămane pe veci prima în viața mea”, a scris pe pagina sa de Facebook, Vladimir Tismăneanu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Raluca Turcan: Toate dosarele de pensie vor fi reeevaluate. Peste un an și jumătate va fi gata recalcularea

Mihnea Tudor

Tudorel Toader publică un SMS de la Marian Oprişan. Ce reproșuri îi aducea fostul lider vrîâncean

Mihnea Tudor

Consiliul Concurenţei: Testele rapide antigen SARS-CoV-2 au prețurile comparabile cu cele practicate în UE

Mihnea Tudor

COLCHICINA aduce speranță în lupta COVID. Studiu canadian confirmat: primul medicament oral pentru tratarea pacienților cu Covid-19. Grecia l-a și aprobat!

Ionel Lăcătuș

Litoral 2021: Eforie Nord, cea mai ieftină staţiune de pe litoral şi în acest an. Cât vom plăti pentru un sejur

Gloria Pascu

E-health » Introducerea tehnologiilor Smart în unități medicale

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »