Tehnologie

Ce se întâmplă cu mașinile cu volan pe dreapta? Anunțul RAR

Înmatriculare mașini cu volan pe dreapta
Înmatriculare mașini cu volan pe dreapta

Vehiculele cu volan pe dreapta şi care sunt aduse din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, conform unui comunicat al RAR. Măsura va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021, cu excepţia situaţiei în care perioada de tranziţie dintre UK şi UE nu va fi prelungită (în contextul Brexit).

Anunțul RAR

”Dat fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm şi cu această ocazie că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită.

În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile.

De la 1 ianuarie 2021, dar numai dacă perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană nu va fi prelungită, omologarea emisă de Regatul Unit nu va mai fi valabilă în România, iar vehiculele cu volan pe dreapta provenite din UK vor fi tratate asemenea oricărui alt vehicul care provine dintr-un stat terţ din afara UE şi nu vor mai primi CIV, deci nu vor mai putea fi înmatriculate în România.

În ceea ce priveşte autovehiculele echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă şi care sunt deja înmatriculate în România, menţionăm că nu există în acest moment nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziţiei postului de conducere pe partea stângă”, se arată în comunicat.

Alte știri de interes

Surface Duo – Primul telefon pliabil Microsoft, mai ieftin decât alternativele de la Samsung

Gloria Pascu

Facebook a lansat Reels – o versiune proprie TikTok. Cum funcţionează noua aplicaţie

Mihnea Tudor

Samsung Galaxy Note 20 lansare pe piață, cu ecrane de 6,7 și 6,9 inch. Preț și disponibilitate

Mihnea Tudor

Succes al misiuni NASA și SpaceX. Cei doi astronauţi au revenit pe Pământ

Mihnea Tudor

Smart City București. Trecerea administrației publice la un concept Smart City modular și unificat ar putea fi o soluție pentru ieșirea din haos

Furdu Constantin

Smart City Barcelona – Strategia inteligentă a orașului catalan

Furdu Constantin

Conturile vedetelor, sparte de hackeri. Atac de inginerie socială coordonat

Saghin Cristian

Centrele de inovare digitală în Programul Europa Digitală. Un program de finanțare dedicat susținerii transformării digitale a economiei și societății europene

Furdu Constantin

Smart REGION – Construcția Unificată a Regiunilor de Dezvoltare. Cadrul Strategic și Funcțional de Dezvoltare al Regiunilor Inteligente

Furdu Constantin

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »