Ce se va întâmpla cu prețurile

Ce se va întâmpla cu prețurile
Ce se va întâmpla cu prețurile

Preţurile în industrie, servicii şi vânzare cu amănuntul vor creşte moderat, precum şi activitatea din aceste domenii, în perioada octombrie – decembrie 2017, se arată într-un studiu privind tendinţele economice publicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2017, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se estimează tendinţă de creștere accentuată (sold conjunctural +50%), în timp ce, pentru activitatea de fabricare a băuturilor se va înregistra tendință de scădere (sold conjunctural -24%). Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +13%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +4% pe total industrie prelucrătoare. […]

Sursă: Ce se va întâmpla cu prețurile

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

preturi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes