Guvern

Ce spune Nelu Tătaru despre redeschiderea restaurantelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că regulile pentru redeschiderea restaurantelor există din momentul redeschiderii teraselor, însă trebuie adaptate și, mai ales, respectate. „Noi vrem să fie cât mai repede”, a răspuns Tătaru, întrebat într-o conferință de presă de luni dacă va fi posibilă redeschiderea restaurantelor începând cu 9 iulie.

Pot fi redeschise din 9 iulie?

„Orice nouă măsură de relaxare se ia în context epidemiologic prin evaluarea pandemiei la nivelul ţării noastre. Noi aveam în plan inclusiv la 1 iulie măsuri de relaxare, dar evoluţia pandemiei şi mobilizările de forţe atât populaţionale, cât şi ale noastre ca şi aparat medico-sanitar într-un context de evoluţie a numărului de cazuri de trei săptămâni ne-au făcut să amânăm aceste măsuri de relaxare.

Suntem într-un moment în care, încă începând de joi, am iniţiat un grup de lucru (…) pentru a cădea de acord asupra unor reguli pe care noi de altfel le-am şi stabilit odată cu deschiderea teraselor, numai că o parte dintre parteneri respectă mai puţin aceste reguli. Odată cu stabilirea regulilor, care din punctul nostru de vedere, al Institutului de Sănătate Publică există, trebuie doar adaptate la restaurante, mai este şi respectarea acestor reguli. În măsura în care zilele următoare vom avea o concluzie în acest grup tehnic de lucru vom aborda, tot în context epidemiologic al creşterii numărului de cazuri sau nu, şi momentul redeschiderii restaurantelor. Noi vrem să fie cât mai repede”, a explicat Nelu Tătaru, la Guvern.

Ce reguli se vor aplica

Spaţiile interioare ale restaurantelor vor fi redeschise cu o serie de reguli şi restricţii, în care, de exemplu, clienţilor le va fi permis să meargă doar pe anumite benzi cu sens unic, semnalizate, păstrând distanţa de 2 metri unii de alţii la mesele vecine, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate, conform proiectului de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere.

Ordinul a fost redactat incluzând data de 9 iulie pentru redeschidere, care trebuie, însă, să primească şi ultimul accept din partea premierului Ludovic Orban. Deocamdată, ultimul termen avansat oficial ca speranţă este 15 iulie.

Alte știri de interes

Violeta Alexandru, în control la Piteşti: La ITM Argeş birourile sunt goale. A plecat pe teren, inopinat

Saghin Cristian

Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul. Să ataci încă o dată la CCR legea carantinei mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor

Saghin Cristian

Când vom avea vaccin anti Covid? România a cerut UE 10 milioane de doze

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru: Spitalele sunt suprapopulate. Spitalul Militar Iași devine spital de suport COVID

Gloria Pascu

Guvernul eliberează din funcție nu mai puțin de șase prefecți într-o singură zi

Saghin Cristian

Ludovic Orban: Avocatul Poporului recidivează. Lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care nu o înțeleg

Mihnea Tudor

Marcel Vela, mesaj pentru clanurile interlope: ”Suntem cu ochii pe voi!”

Mihnea Tudor

Ludovic Orban e încrezător: După cum arată datele, părem că am oprit creşterea

Gloria Pascu

Vizită în România a șefului Forțelor Terestre Americane, James C. McConville

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »