Cei doi poliţişti prinşi luând mită în centrul Capitalei, reţinuţi pentru 24 de ore

Cei doi poliţişti care au fost prinşi joi luând mită în centrul Capitalei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În momentul în care au fost prinşi, ar fi primit de la patru şoferi suma totală de peste 2.000 lei, conform DNA.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 27 aprilie 2023, a suspecţilor: PANTEA ANDREI, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, OLTEANU VALENTIN, agent şef de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată”, anunţă vineri DNA.

Conform anchetatorilor, în perioada 19 martie – 22 aprilie 2023, suspecţii Pantea Andrei şi Olteanu Valentin ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

”Ca şi mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Olteanu Valentin (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Pantea Andrei. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, precizează DNA.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

politisti arestatipolitisti mita
redactia

Alte stiri de interes