Cei patru militari români răniți în Afganistan, transferați în Germania

Militarii au fost transferați, la sfârșitul săptămânii trecute, la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor medicale de specialitate, informează Ministerul Apărării Naționale. Starea lor este bună.

În cursul zilei de marți, 27 octombrie, ei au fost vizitați de directorul centrului medical, care s-a asigurat personal că militarii români au parte de cea mai bună îngrijire și că starea lor, atât fizică, cât și psihică, este bună. De asemenea, cei patru militari sunt sprijiniți și de organizația nonprofit „Wounded Warrior Project”, care are ca scop principal ajutarea militarilor răniți în misiuni.

Potrivit sursei citate, conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre evoluția stării de sănătate a militarilor răniți și ţine constant legătura cu ei, cu medicii care îi au în grijă și cu familiile celor patru militari.

Răniți în Kandahar într-un atac

Patru militari români din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions” au fost răniți într-un atac cu dispozitiv exploziv improvizat ce a avut loc miercuri, 21 octombrie, pe timpul executării unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate din regiunea Kandahar, Afganistan, informa, în urmă cu șapte zile, MApN.

Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), dispozitivul exploziv declanșându-se la trecerea ultimului autovehicul din coloană. Inițial, s-a transmis că doi militari români au fost răniți în atacul exploziv, ceilalți trei membri ai echipajului fiind evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații.

Toți patru sunt acum la Centrul Medical Regional Landstuhl din Germania, pentru investigații medicale suplimentare și continuarea tratamentelor medicale de specialitate. Militarii arădeni au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni, informează MApN.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

militari romani raniti raniti in afganistan raniti in kandahar stare militari romani raniti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes