International

Cel mai longeviv angajat al Casei Albe a murit de Covid. A lucrat cu 11 președinți

Wilson Roosevelt Jerman, fost majordom al Casei Albe care a slujit timp de 11 administraţii prezidenţiale
Wilson Roosevelt Jerman, fost majordom al Casei Albe care a slujit timp de 11 administraţii prezidenţiale

Wilson Roosevelt Jerman, fost majordom al Casei Albe care a slujit timp de 11 administraţii prezidenţiale diferite, a murit la 91 de ani răpus de SARS-CoV-2, relatează BBC, citând surse din familia acestuia.

Anunțul decesului a fost făcut chiar de nepoata sa. “A fost autentic. A fost un bărbat liniștit, dar dur. Foarte generos, niciodată necăjit. A spus întotdeauna că a trăit o viață binecuvântată. S-a stins pe 16 mai”, a declarat nepoata sa, Shanta Taylor Gay, pentru CNN.

Potrivit Shantei Taylor Gay, bunicul ei a suferit un accident vascular cerebral în 2011, iar Obama, unul dintre prețedinții pentru care a lucrat, i-a trimis flori și s-a asigurat că este bine îngrijit în perioada de spitalizare.

A schimbat 11 președinți

Jerman a început să lucreze la Casa Albă în 1957 în timpul preşedintelui republican Dwight D. Eisenhower (1953-1961) şi s-a retras în 2012, în perioada mandatului lui Barack Obama (2009-2017).

Deşi iniţial a fost angajat la curăţenie, el a ocupat la puţin timp postul de majordom, o ascensiune promovată de fosta primă doamnă Jacqueline Kennedy în timpul preşedinţiei soţului său, John F. Kennedy (1961-1963), a povestit nepoata lui Jerman postului Fox News din Washington.

Shanta Taylor Gay, a declarat pentru CNN că bunicul său, care a murit pe 16 mai, a fost un om care „nu a vorbit niciodată de politică” în casă, conform BBC. „Era un om liniştit şi sever. Foarte generos, nu s-a supărat şi nu s-a plâns niciodată. Mereu a spus că a trăit o viaţă binecuvântată”, a spus ea. Tot ea a povestit, pentru CNN, că Jerman s-a retras inițial de la Casa Albă, în 1997, dar s-a întors în 2003. După alți opt ani a plecat de la Casa Albă, în timpul mandatului lui Barack Obama.

La sfârșitul carierei sale, Obama l-a onorat pe Jerman pentru întreaga sa activitate, peste 50 de ani de serviciu, cu o plăcuță și o monedă ce reprezenta fiecare președinte pe care l-a servit.

Val de mesaje prezidențiale

Decesul lui Jerman a suscitat un val de condoleanţe din partea familiile foştilor preşedinţi Obama, Bush şi Clinton.

”Cu amabilitate şi grijă, Wilson Jerman a contribuit timp de mai multe decenii pentru a face din Casa Albă un adevărat cămin pentru familiile prezidenţiale, inclusiv a noastră”, notează într-un comunicat fosta prima doamnă Michelle Obama.

La rândul său, una dintre fiicele lui George W. Bush (2001-2009), Jenna, a subliniat că datorită lui Jerman, Casa Albă a fost pentru ei ca un cămin. „Îl iubeam, familia mea îl iubea, ne va fi foarte dor de el”, a spus Jenna.

Alte știri de interes

Coronavirus – Cercetătoare din Wuhan: cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?

Saghin Cristian

Asistentă medicală vindecată, dar pozitivă de 8 ori la COVID

Mihnea Tudor

Președintele Austriei, prins în restaurant după ora închiderii. Nu a respectat restricțiile în vigoare

Mihnea Tudor

Biserica Sfântului Mormânt se redeschide. În ce condiții mai poate fi vizitată

Mihnea Tudor

Un primar băut a făcut pe mortul pentru a scăpa de arest

Gloria Pascu

Avion prăbușit cu 106 pasageri la bord

Gloria Pascu

SUA părăsesc tratatul internaţional Cer Deschis. Rusia, acuzată că l-a încălcat frecvent

Mihnea Tudor

World of Meters: Infectări cu COVID-19 pe glob, s-a depășit un nou prag critic

Saghin Cristian

Sute de homeless aruncați din nou în stradă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »