Cel mai slab leu din ultimii patru ani anunță o viitoare creștere a dobânzilor și, implicit, a ratelor la bancă

Leul românesc a marcat, miercuri, cel mai slab curs față de euro din ultimii patru ani. Intervenția BNR a făcut ca moneda națională să se oprească din cădere, spun dealerii consultați de „România liberă“. Totuși veștile proaste privind încasările la buget, la pachet cu majorările de pensii și salarii promise de PSD, dar și cu optimismul exagerat al Guvernului în ceea ce privește prognoza de creștere economică fac din leu o monedă din ce în ce mai instabilă.

Există premize serioase ca leul românesc să își reia traseul de devalorizare față de euro început miercuri, au arătat, pentru „România liberă“, mai mulți dealeri bancari care consideră că intrevenția Băncii Naționale a României a făcut ca moneda națională să nu închidă și ziua de ieri la un curs în creștere. Măsurile populiste ale PSD reprezintă fundamentul pentru o viitoare evoluție negativă a cursului, mai ales că luna ianuarie și, se pare, și luna februarie au consemnat scăderi importante ale încasărilor bugetare.  …actualitate, investigatii, politica, cultura, diaspora, video..

Source: Cel mai slab leu din ultimii patru ani anunță o viitoare creștere a dobânzilor și, implicit, a ratelor la bancă. Populismul PSD aruncă în aer echilibrul monetar și așa fragil | Romania Libera

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes