Cel puţin zece morţi şi 40 de răniţi, după un atac cu rachete ruseşti asupra unui centru comercial din Kremenciuk

Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte patruzeci rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului commercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava. În clădire se aflau peste o mie de persoane, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski într-o înregistrare video pe contul de Telegram, relatează CNN.

UPDATE – Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte patruzeci rănite în urma atacului cu rachete ruseşti asupra centrului comercial din Kremenciuk, a declarat Dmitro Lunin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava.

Potrivit unui bilanţ anterior, atacul s-a soldat cu două persoane moarte şi cu alte douăzeci rănite, după cum a declarat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului biroului preşedintelui.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Din cele douăzeci de persoane rănite, nouă sunt în stare gravă, a mai spus Timoşenko.

”Numărul victimelor este imposibil de imaginat”, a adăugat liderul ucrainean.

Pe contul de Telegram, alături de un videoclip, Zelenski a spus că centrul comercial ”nu prezintă niciun pericol pentru armata rusă. Fără valoare strategică. Reprezintă doar încercarea oamenilor de a trăi o viaţă normală”.

”Din neputinţă, Rusia continuă să vizeze oamenii obişnuiţi. Este zadarnic să ne aşteptăm să fie rezonabilă sau umană”, a subliniat şeful statului.

Incendiul izbucnit nu a fost stins, iar serviciile de urgenţă sunt la faţa locului, a mai spus el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac cu rachete atac rusia centru comercial atacat crime de razboi razboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes