Magazin

Cercetătorii de la Oxford au stabilit cât durează imunitatea la persoanele vindecate de Covid-19

Persoanele care s-au îmbolnăvit de Covid-19 sunt foarte puţin susceptibile să se îmbolnăvească din nou în următoarele şase luni, arată un studiu al Universităţii britanice Oxford şi spitalelor universitare Oxford, prezentat vineri, relatează AFP.

Cercetările Oxford – care nu au fost încă evaluate de colegi – au la bază un studiu realizat din aprilie în noiembrie 2020 asupra unui număr de 12.180 de îngrijitori angajaţi în spitale universitare Oxford.

Îngrijitorii au fost testaţi cu regularitate, pentru a se determina dacă aveau anticorpi şi dacă aveau Covid-19.

Acest studiu, aflat în continuare în curs, care implică o largă grupă de îngrijitori, a arătat că o infecţie cu Covid-19 oferă o protecţie contra unei reinfectări majorităţii oamenilor pe o perioadă de cel puţin şase luni”, anunţă într-un comunicat unul dintre autori, profesorul David Eyre, de la Departamentul Nuffield de Sănătatea Popuaţiei al Universităţii Oxford.

”Nu am găsit nicio infecţie simptomatică la pacienţii care au fost testaţi povitiv cu anticorpi, în timp ce 89 dintre cei care au fost testaţi negativ (cu anticorpi) au contractat virusul” şi prezentau simptome, a precizat el.

”Aceasta este o veste foarte bună, pentru că putem fi siguri că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care contractează Covid-19 nu-l vor mai avea”, a comentat el.

”Nivelul anticorpilor scade în timp, însă acest ultim studiu arată că există o anumită imunitatea la cei care au fost infectaţi”, declară profesorul.

În total, 1.246 de îngrijitori erau pozitivi cu anticorpi, însă niciunul dintre ei nu a făcut o nouă infecţie cu Covid-19 cu simptome.

Trei îngrijitori care aveau anticorpi au fost testaţi pozitiv cu covid-19, însă erau sănătoşi şi nu prezentau simptome ale bolii.

Prin comparaţie, 76 de angajaţi fără anticorpi au fost testaţi potiv cu covid-19.

Cercetătorii îşi vor continua studiul asupra grupului de îngrijitori, pentru a vedea ”cât timp durează protecţia şi dacă o infecţie anterioară afectează gravitatea infecţiei, în cazul în care se infectează din nou”, a anunţat Eyre, conform news.ro.

Alt studiu britanic – realizat de Imperial College of London şi Iinstitutul Ipsos Mori şi publicat luna trecută – arăta că imunitatea dobândită de către persoane vindecate de Covid-19 scade ”destul de rapid”, mai ales la bolnavii asimptomatici, şi poate dura doar câteva luni.

Alte știri de interes

Gheorghe Visu, internat în spital și conectat la oxigen

Gloria Pascu

Cum să te ferești de coronavirus!

Gloria Pascu

FRIG de crapă pietrele! La Miercurea Ciuc s-a înregistrat o temperatură cu mult sub zero grade

Mihnea Tudor

Pistacchio, cățelul cu blană verde, născut într-o fermă din Sicilia – FOTO

Mihnea Tudor

Mihai Voropchievici HOROSCOP rune 23 – 29 noiembrie 2020. Visuri împlinite pentru o zodie și bătălii furtunoase pentru alta

Mihnea Tudor

Povestea Ritei, calul alb care a deschis parada de 1 Decembrie 2019

Mihnea Tudor

Bobby Brown Jr., fiul cântăreţului Bobby Brown, a murit

Mihnea Tudor

Spaniolii susțin că cei care își plimbă câinii au un risc crescut de infectare cu Covid

Gloria Pascu

Acestea sunt 3 lucruri esenţiale pentru sănătatea ta, de care ai nevoie la tine acasă

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »