Cercetătorii NASA au dovezi că în Antarctica există un univers paralel

UNIVERS PARALEL în Antarctica - Cercetătorii NASA au înălțat un balon echipat cu Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA).
UNIVERS PARALEL în Antarctica - Cercetătorii NASA au înălțat un balon echipat cu Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA).

Un experiment în Antarctica realizat de un grup de cercetători de la NASA a scos la lumină dovezi ale prezenței unui univers paralel. În acest univers paralel, timpul ar curge înapoi, dar și regulile fizice operează în sens invers față de universul nostru, se arată într-un raport științific, citat de New York Post.

În cadrul unui experiment de detectare a razelor cosmice au fost identificate particule care ar putea fi din afară universului nostru. În timpul experimentului, cercetătorii NASA au înălțat un balon echipat cu Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), niște antene electronice perfomante, care s-a deplasat deasupra Antarcticii, unde există puțin sau deloc zgomot radio pentru a interfera.

Acesta a scanat peste un milion de kilometri pătrați din peisajul înghețat, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spațiu sau dintr-un univers paralel. În primele două zboruri n-au găsit nimic. După cel de-al treilea, oamenii de știință au decis să reanalizeze datele obținute în trecut, în special acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot.

Potrivit echipei de oameni de știință ANITA, particulele elementare cu energie scăzută numite neutrino, cu masa aproape zero, pot trece complet prin Pământ, abia interacționând cu substanță planetei noastre. Totuși, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a Pământului, se arată în raport.

Practic,cercetătorii susțin că ”Un „vânt” constant de particule cu energie mare ajunge pe Pământ din spațiul exterior”. Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care „se ridică” din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc, de fapt, înapoi în timp.

Explicația pentru acest semnal este una ciudată. Ar putea reprezenta dovadă pentru existența unui univers creat în același Big Bang ca al nostru, și care există în paralel cu acesta. Totul pare să se întâmple exact invers aici, ca într-o oglindă. Pozitivul e negativ, stânga e dreapta și, de asemenea, timpul curge și el în sens invers.

Peter Gorham, cercetător în cadrul proiectului ANITA, afirmă că aceste „fenomene imposibile” ar putea fi cauzate de faptul că în momentul Big Bang-ului, în urmă cu 13,8 miliarde de ani, s-au format două universuri, al nostru și încă unul în care timpul curge înapoi, mai arată New York Post.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

antarctica experiment antarctica univers paralel
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes