Chestionar antidrog : Peste 60% dintre elevi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli

Introducerea în şcolile Capitalei a cursurilor şi a testelor antidrog este privită cu ochi buni de elevii bucureşteni, conform amplului chestionar iniţiat de către Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti, la care au răspuns peste 20.000 de elevi.

Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge, iar 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

„Astfel, 60,2% dintre respondenţi sunt de acord cu introducerea testelor antidrog în şcoli, iar 50% sunt de acord cu efectuarea periodică a analizelor de sânge în vederea depistării substanţelor în sânge”, arată comunicatul de presă al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti.

O majoritate covârşitoare dintre elevi, 77,2%, consideră că introducerea cursurilor antidrog în programa şcolară ar fi foarte benefică pentru tineri.

Mai mult, 61% dintre cei peste 20.000 de elevi care au răspuns chestionarului consideră că persoanele care consumă substanţe interzise sunt mai degrabă persoane cu afecţiuni, nu infractori, mai indică sursa citată.

În urmă cu câteva luni, Instituţia Prefectului Municipiul Bucuresti a iniţiat o amplă dezbatere publică cu privire la introducerea unor măsuri de prevenţie a consumului de substanţe interzise şi de droguri în rândul tinerilor şi elevilor din şcolile bucureştene.

În acest sens, prefectul Capitalei Rareş Hopincă a anunţat realizarea unui amplu sondaj la nivelul Capitalei, pentru care au răspuns peste 20.000 de elevi, mai spune sursa menţionată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

teste antidrogteste antidrog scoli
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes