China amenință cu represalii, după ce Trump a eliminat privilegiile Hong Kongului

Preşedintele american Donald Trump a semnat marţi o lege ce va impune sancţiuni persoanelor şi entităţilor chineze implicate în acţiunile Beijingului de ”eliminare a autonomiei Hong Kongului”.

Trump a mai anunţat că a semnat un ordin executiv pentru a pune capăt „privilegiilor speciale” ale Hong Kongului, într-o continuare a campaniei preşedintelui împotriva Beijingului, pe care îl acuză că nu a reuşit să gestioneze adecvat focarul de coronavirus.

La rândul ei, China a ameninţat Statele Unite cu represalii după ce preşedintele Donald Trump a semnat acesle ordine executive.

China ”se opune şi condamnă ferm” semnarea de către SUA, marţi, a Legii privind Autonomia Hong Kongului, potrivit unui comunicat postat miercuri pe website-ul Ministerului de Externe chinez. China va impune sancţiuni asupra personalului şi entităţilor americane, „pentru a-şi salvgarda interesele legitime”, se adaugă în comunicat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

autonomie hong kongchina represaliidonald trump decaretehong kongsanctiuni china
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes