International

China autorizează garda de coastă să tragă asupra navelor străine, dacă este necesar

China a adoptat vineri o lege care, pentru prima dată, permite în mod explicit gărzii sale de coastă să tragă asupra navelor străine, o mișcare care ar putea face apele contestate din jurul Chinei mai agitate.

China are dispute de suveranitate maritimă cu Japonia în Marea Chinei de Est și cu mai multe țări din Asia de Sud-Est în Marea Chinei de Sud. Ea și-a trimis paza de coastă să alunge navele de pescuit din alte țări, ceea ce duce uneori la scufundarea acestor nave.

Cel mai înalt organism legislativ al Chinei, Comitetul permanent al Congresului Popular Național, a adoptat vineri Legea Gărzii de Coastă, potrivit știrilor din presa de stat, preluate de CDE News.

Potrivit proiectului de lege publicat, paza de coastă este autorizată să utilizeze „toate mijloacele necesare” pentru a opri sau a preveni amenințările din partea navelor străine.

Proiectul de lege permite personalului pazei de coastă să demoleze structurile altor țări construite pe recifele revendicate de China și să se îmbarce și să inspecteze navele străine în apele revendicate de China.

Proiectul de lege împuternicește, de asemenea, garda de coastă să creeze zone de excludere temporare „după cum este necesar” pentru a opri intrarea altor nave și personal.

Răspunzând îngrijorărilor, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe chinez Hua Chunying a declarat vineri că legea este în conformitate cu practicile internaționale.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Dalai Lama s-a vaccinat cu prima doză de ser AstraZeneca

Gloria Pascu

Roma a blocat exportul de vaccinuri AstraZeneca, o premieră în UE

Mihnea Tudor

Șapte oficiali ruşi de rang înalt, sancționați de SUA în dosarul otrăvirii lui Navalnîi

Mihnea Tudor

Donald şi Melania Trump, vaccinaţi anti-COVID la începutul anului, în mare secret

Daniela Arnăutu

Franța modifică limita de vârstă pentru vaccinarea cu AstraZeneca

Mihnea Tudor

Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închsoare, cu privire la corupţie şi trafic de influenţă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »