China nu se va amesteca în alegerile americane din noiembrie, promite Xi Jinping

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a promis omologului său american Joe Biden că China nu se va amesteca în alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează CNN.

Potrivit postului american, preşedintele democrat, care candidează la un nou mandat în noiembrie, a ridicat această problemă la ultima lor întâlnire, în noiembrie 2023, în California.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, acest subiect a fost abordat în cursul unei reuniuni în Thailanda, în weekend, între ministrul chinez de Externe Wang Yi şi consilierul însărcinat cu probleme de securitate naţională la Casa Albă, Jake Sullivan.

Beijingul a dat asigurări Washingtonului în această reuniune că China nu se va amesteca în alegerile prezidenţiale, prevăzute în noiembrie.

Tensiunile între cele două ţări s-au multiplicat în ultima perioadă.

În 2020, Microsoft a descoperit atacuri cibernetice provenind din Rusia şi China vizând persoane implicate în alegerile americane.

Beijinul a dezminţit atunci orice acuzaţii în acest sens.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri suaXi Jinping
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes