Educatie

Cîmpeanu anunță că lucrează, împreună cu Ministerul Sănătății, la un ordin privind regulile de distanțare

Cîmpeanu anunță că lucrează, împreună cu Ministerul Sănătății, la un ordin privind regulile de distanțare
Cîmpeanu anunță că lucrează, împreună cu Ministerul Sănătății, la un ordin privind regulile de distanțare

Regulile de distanţare în unităţile de învăţământ vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea acestora, a declarat, vineri, la un webinar, ministrul Sorin Cîmpeanu.

„Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie. Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (…) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori. Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, el a mai afirmat că Ministerul Educaţiei verifică „regulat” existenţa stocurilor de materiale sanitare în toate şcolile din România.

„Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (…) Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa (…) stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, la şcolile care se deschid în totalitate, fiind în zone unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori va fi mai mică de unu, va fi „foarte greu” de respectat toate măsurile impuse în actualul context epidemiologic.

Ministerele Educaţiei şi Sănătăţii au organizat vineri un webinar dedicat personalului din învăţământ privind vaccinarea anti-COVID.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Ministrul Educaţiei: Toate posturile de director vor fi scoase la concurs!

Mircea Furdu

1 Martie: Cîmpeanu, sfaturi complete despre oferirea de mărţişoare de către elevi

Mihnea Tudor

În Ialomiţa, COVID-ul face prăpăd: 7 școli în scenariul roșu și 40 în scenariul galben. Mii de copii învață online

Daniela Arnăutu

Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti dorește ca părinții elevilor să-și dea acordul pentru orele de educaţie sexuală

Daniela Arnăutu

Sorin Cîmpeanu a dat liber la flori și mărțișoare în școli

Daniela Arnăutu

Cîmpeanu anunță că luni se va anunţa decizia privind organizarea centrelor prioritare pentru vaccinarea personalului din învăţământ

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »