Cinci ambasadori, confirmați în funcții de președinte

CCR i-a dat dreptate lui Iohannis. Vezi în ce problemă
CCR i-a dat dreptate lui Iohannis. Vezi în ce problemă

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele pentru numirea a cinci ambasadori.

Administraţia Prezidenţială a anunţat, vineri, că şeful statuluia semnat decretele pentru numirea a cinci ambasadori.

Astfel, a fost acreditat Gruia Otiliu Jacotă ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Algeriană Democratică şi Populară şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Niger, cu reşedinţa la Alger.

Mădălina Lupu a devenit ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kazahstan şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kârgâză şi în Republica Tadjikistan, cu reşedinţa la Nur-Sultan.

Ul alt decret a vizat acreditarea Theodorei-Magdalena Mircea, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cuba, în Federaţia Saint Kitts şi Nevis, în Antigua şi Barbuda, în Saint Vincent şi Grenadine, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Uniunea Dominica, cu reşedinţa la Havana.

Un alt decret vizează acreditarea domnului Dan-Adrian Bălănescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Indonezia şi ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Democrată a Timorului de Est, cu reşedinţa la Jakarta.

De asemenea, Nicolae Năstase a fost acreditat ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Senegal, în Republica Capului Verde şi în Republica Gambia, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Burkina Faso şi în Republica Côte d’Ivoire cu reşedinţa la Dakar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ambasadori noiKlaus Iohannisnumire ambasadori
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes