Recomandate Sanatate

Cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită, micul dejun în maternitatea Sibiu. Cina e și mai rea

Cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită, micul dejun în maternitatea Sibiu. Cina e și mai rea
Cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită, micul dejun în maternitatea Sibiu. Cina e și mai rea

Mâncarea primită la micul dejun și la cină la maternitatea din Sibiu nu este deloc pe placul viitoarelor mămici, după cum arată câteva fotografii publicate de turnulsfatului.ro

Revoltată, viitoarea mămică a reclamat nepăsarea conducerii spitalului când vine vorba de pacienți, având în vedere că la micul dejun și la cină, așa cum se observă într-o fotografie este o caserolă cu margarină și pate, iar în cealaltă fotografie apare o caserolă cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită.

Reprezentanții spitalului au anunțat că depun eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat, însă finanțarea este redusă, motiv pentru care hrana este… așa cum este.

Totuși, aceștia au explicat că fotografiile trimise de tânăra însărcinată reprezintă meniul servit sâmbătă, 15 august, dar imaginile sunt incomplete, relatează și Antena 3.

„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni si aprobate de medicii nutriționiști.

Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru. Subliniem totodată că SCJU Sibiu a făcut demersuri pentru transformarea serviciului de preparare a hranei în serviciu de catering dar, datorită valorii mici a alocației zilnice stabilită prin lege, la licitația organizată nu s-a înscris nimeni. Prin urmare, soluția aleasă a fost serviciul externalizat de preparare a hranei în cadrul spitalului de către singura firmă care s-a înscris la licitația organizată, existând, așa cum am menționat, un acord cadru valabil până în iunie 2021.

Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.

Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, au transmis reprezentanții spitalului pentru turnulsfatului.ro.

Alte știri de interes

Elena Udrea nu vede cu ochi buni ”entuziasmul” cu care s-a votat ”noul”. Cine este marele perdant al acestor alegeri locale

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan: Este ziua de naştere a noului Bucureşti – VIDEO

Mihnea Tudor

EXIT-POLL ora 21.00 – Alegeri locale 2020. Rezultate alegeri București și în țară. Cine a câștigat Primăria Generală

Mihnea Tudor

Se schimbă vremea: Cod galben şi cod portocaliu de ploi abundente, vânt şi descărcări electrice

Mihnea Tudor

Surpriză pentru studenţii care au burse sociale şi învaţă la universităţi care vor face cursuri online

Gloria Pascu

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Ce este Inițiativa Smart Village. Integrarea satului inteligent în dezvoltarea rurală

Furdu Constantin

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »