Cinci copii români, infectați cu coronavirus, la o școală din Germania

Cinci copii români, din cinci clase diferite, au fost infectați cu noul Coronavirus, la școala primară Christoph Földerich din Spandau, Germania.

Este cel mai mare focar de Sars-CoV-II descoperit la o școală de până acum, au precizat surse din Administrația Senatului pentru Educație. Cazurile au fost raportate în weekend. În plus, un al șaselea elev din școala gimnazială din Neukölln a fost testat pozitiv.

Potrivit lui Gudrun Widders, medic în Spandau, trei dintre cei cinci copii infectați aparțin unei familii, ceilalți doi copii probabil că au avut contact cu cealaltă familie.

”Se pare că contagiunea nu a avut loc în școala primară Christoph Földerich”, a spus Widders pentru Berliner Kurier. În familia cu cei trei copii afectați, alți doi membri ai familiei au fost, de asemenea, testați pozitiv, din totalul de șapte. Încă nu este clar dacă copiii au infectat adulții sau invers.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

copii coronavirusscoala germania
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes