Cinci pacienţi cu COVID-19 aflaţi în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române de la Bucureşti la Târgu Mureş

Cinci pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi aflaţi în stare gravă sunt transportaţi, vineri seară, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române de la Bucureşti la Târgu Mureş.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 18 decembrie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Târgu Mureş pentru transportul, în regim de urgenţă, a cinci pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă“, arată Minsterul Apărării, într-un comunicat de presă.

Echipa medicală este formată din specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi SMURD Bucureşti, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a făcut cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 18.00.

Un zbor similar a avut loc joi seară, când cinci pacienţi bolnavi de COVID-19 au fost transportaţi de la Bucureşti la Sibiu şi Iaşi.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avion spartan pacienti covid transport targu mures
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes