Cine a scos din mânecă asul Nicolae Ciucă? Rareș Bogdan lămurește alegerea PNL-ului. Ce s-a negociat cu Iohannis și PSD

Joi, pe repede înainte, s-au desfășurat consultărlie la Cotroceni pentru desemnarea unui nou premier care să alcătuiască un guvern stabil. Deși în zilele din urmă se zvonea că Lucian Bode este alesul, Iohannis a anunțat la finalul consultărilor că alegerea sa este Nicolae Ciucă.

Cum au renunțat liberalii la numirea aceluiași Florin Cîțu sau a lui Bode a fost lămurită și de premier și de prim-vicepeședintel PNL Rareș Bogdan, cel care a declarat în exclusivitate pentru stiripescurt.ro, că ei au hotărât să ia guvernarea pe cont propriu, prezentându-i președintelui propunerea Nicolae Ciucă, cel care are mari șanse să adune o majoritate în Parlament.

Toto joi, Cristian Păun, fost consilier economic al lui Ludovic Orban, a susținut că instalarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru va fi o mare lovitură pentru „grofii din Transilvania”, inclusiv pentru Rareș Bogdan:

”Nu stiu ce a zis domnul Păun. Habar nu am, nu comentez. Fiecare poate să spună orice. Îi doresc sănătate! Două tabere în PNL? O prostie! Nu există așa ceva! Nici gând!”, ne-a declarat Rareș Bogdan.

Cum a apărut numele Nicolae Ciucă

Domnul general Ciucă a fost numit la propunerea președintelui PNL. Nu a fost discutată cu președintele Klaus Iohannis, a fost propunerea noastră la Cotroceni, în timpul consultărilor. Numirea a fost votată anterior în Birou, la propunerea președintelui partidului, și după asta ne-am dus la consultări cu ea”, a explicat europarlamentarul Rareș Bogdan.

De ce nu s-a mers pe varianta Lucian Bode, așa cum se vehicula foarte intens în presă?

”Pentru că Florin Cîțu a considerat că în momentul ăsta domnul Ciucă este în cea mai potrivită poziție și Bode să rămână la Interne. Șansa ca Nicolae Ciucă să facă majoritate este mult mai mare, decât din partea lui Florin Cîțu.

Nu au fost negocieri cu PSD-ul! Nici cu USR-ul. Practic, am luat guvernarea pe cont propriu și cerem tuturor celor responsabili să ne voteze”, a mai explicat Rareș Bogdan.

Cu cine se mai luptă Orban?

”Teoretic, lupta internă din PNL s-a încheiat la Congres”, a continuat fruntașul liberal. ”Orban este cel care, în continuare, înțelege mai greu că bătălia politică s-a încheiat. Dar va înțelege în cele din urmă. Dacă este liberal adevărat, sper că nu va rupe PNL-ul. Dacă ține la partid…”, a încheiat prim vice-președintele PNL, Rareș Bogdan.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asul din manecaciuca premiermajoritate parlamentaranicolae ciucarares bogdan
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes